LISTA Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare. 5 localități sunt din județul Satu Mare și 2 localități din Cluj

4 săptămâni in urmă 20

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/12/dreamstime_s_180414657.jpg
Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare, deoarece incidența a depășit rata de 6 la mia de locuitori, potrivit datelor Ministerului Educației. Localitatea cu cea mai mare rată, la nivel național, este Târșolț din județul Satu Mare. Aici incidența are valoarea de 13.88.

A doua cea mai mare incidență este înregistrată în localitatea Șeica Mică, din județul Sibiu: 11.55. Celelalte 11 localități cu rata de incidență peste 6 la mia de locuitori sunt următoare:

-localitatea Cărand din județul Arad: 10.22

-localitatea Gherța Mică din județul Satu Mare: 10.14

-localitatea Ploscoș din județul Cluj: 9.65

-localitatea Pojejena din județul Caraș-Severin: 9.07

-localitatea Cătina din județul Cluj: 7.78

-localitatea Șimișna din județul Sălaj:7.67

-localitatea Bixad din județul Satu Mare: 7.63

-localitatea Turț din județul Satu Mare: 6.72

-localitatea Oraș Negrești-Oaș din județul Stau Mare: 6.44

-localitatea Oraș Bechet din județul Dolj: 6.4

-localitatea Tupilați din județul Neamț: 6.12

Captură foto: edu.ro

Astfel, în județul Satu Mare sunt 5 localități cu incidența peste 6 la mia de locuitori. Clujul are 2 localități cu incidența peste 6.

La nivel național, 18 localități au incidența peste 5 la mia de locuitori și 25 au incidenta peste 4 la mie.

Captură foto: edu.ro

În urmă cu 15 zile, 3 localități din România aveau rata de incidență peste 5 la mia de locuitori.

  • Pentru celelalte localități, rata de incidență poate pe consultată aici.

Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați au fost confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național, anunță Ministerul Educației într-un comunicat.

Informații de background

Potrivit Ordinului Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, există două scenarii pentru organizarea și desfășurarea cursurilor din învățământul preuniversitar, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

Scenariul 1

Participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2
  • a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
    • Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
  • Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special
    • Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
Citește și:
Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați, confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național / Peste 17 mii de elevi din aproape 800 de clase fac școală online

Articolul LISTA Elevii din 13 localități vor face școală online de săptămâna viitoare. 5 localități sunt din județul Satu Mare și 2 localități din Cluj apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă