Lipsa lui Messi, resimțită mai mult ca oricând înainte de El Clasico. Gerard Pique: „Leo ne-a oferit totul”

1 lună in urmă 34

Duminică, 24 octombrie, de la ora 17:15, lumea fotbalistică va avea parte de primul El Clasico al acestui sezon în contextul în care Barcelona urmează să primească pe Camp Nou vizita marii rivale Real Madrid.

Cu toate acestea, noutatea face ca episodul cu numărul 247 al întâlnirilor dintre cele două formații va fi primul din ultimul deceniu și jumătate în care Lionel Messi nu va fi prezent, în contextul plecării starului argentinian la PSG în vara acestui an.

Gerard Pique (34 de ani), liderul de facto al formației catalane a mărturisit înaintea confruntării cu Real Madrid că plecarea lui Messi a avut un impact puternic asupra vestiarului Barcelonei, explicând totodată cum acest lucru s-a văzut și în teren.

Gerard Pique a mărturisit cum a trăit Barcelona plecarea lui Messi: „E dificil ca cel mai bun din istorie să plece”

Fundașul central al Barcelonei a vorbit despre cât de important este ca gigantul catalan să ia exemplul rivalei din Madrid și să încerce să găsească o modalitatea de a compensa lipsa lui Leo Messi, așa cum madrilenii au procedat după plecarea lui Cristiano Ronaldo:

„Nu îți imaginezi niciodată că poate să plece. Bineînțeles că este dificil ca cel mai bun jucător din istoria fotbalului să plece de la echipa noastră. Totuși, cred că a fost un moment care trebuia să vină. Este important să vedem cum reacționează clubul. Real Madrid, atunci când Cristiano Ronaldo a plecat, a reușit să treacă peste. Noi am trăit cu Leo mulți ani și acum trebuie să găsim noi referințe.

Problema este că Leo ne-a oferit totul. Există jucători care îți oferă goluri, alții sunt buni unu contra unu, alții știu să profite de spații libere, să se demarce. Leo le făcea pe toate. Trebuie să găsim mai mulți jucători care să ne ofere ceea ce ne dădea unul singur” a spus Gerard Pique, pentru El Pais, confrom sport.es.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1452183083944267780

Mai mult, Pique a încercat să explice și dificultatea de a-l păstra pe Messi alături de Barcelona în contextul problemelor clubului cu păstrarea fair-play-ului financiar.

„Înțeleg numerele, dar problema fair-play-ului financiar este greu de înțeles pentru mine… Cred că și dacă Leo ar fi reușit să își reînnoiască contractul, calculele ar fi fost foarte complicate. Nu știu dacă ar fi fost fezabil sau nu, chiar dacă toți au făcut un efort uriaș. Nu am această informație” a mai adăugat Pique, conform sursei citate.

Ca jucător al Barcelonei, Leo Messi a jucat în 45 de ocazii diferite împotriva Realului și a devenit cel mai bun marcator din istoria confruntărilor celor două, cu 26 de goluri marcate. Pe lângă acestea, Messi a mai oferit alte 14 pase decisive.

The post Lipsa lui Messi, resimțită mai mult ca oricând înainte de El Clasico. Gerard Pique: „Leo ne-a oferit totul” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă