Lionel Messi pleacă de la FC Barcelona. Anunțul făcut de clubul catalan

2 luni in urmă 31

FC Barcelona a anunțat oficial că Lionel Messi (34 de ani) nu va mai continua la clubul catalan în următorul sezon, din motive de ordin financiar, potrivit GSP.

Lionel Messi s-a înțeles cu oficialii clubului FC Barcelona pentru prelungirea contractului până în 2026. Starul argentinian ar fi primit însă la gruparea catalană un salariu redus la jumătate față de cel precedent.

„Deși clubul și jucătorul au ajuns la un acord cu intenția clară de a semnat astăzi un nou contract, acest lucru nu se poate întâmpla din cauza obstacolelor financiare și structurale”, a anunțat FC Barcelona într-un comunicat.

Potrivit presei spaniole, Messi și reprezentanții Barcelonei nu au ajuns la un acord la negocierile din cursul zilei de joi, iar clubul nu va semna un nou contract cu argentinianul.

Lionel Messi s-a întors din vacanță pentru a semna prelungirea contractului cu Barcelona, dar negocierile dintre starul argentinian și Joan Laporta nu au decurs precum se așteptau cele două parți.

„S-a ajuns într-un punct fără întoarcere, unul imposibil de rezolvat”, anunță cotidianul spaniol Marca.

Unul dintre motivele pentru care negocierile dintre Messi și Barcelona au intrat într-un impas a fost faptul că spaniolii au ratat transferul lui Cristian Romero, de la Atalanta.

Lionel Messi a avut la FC Barcelona un contract anual de 138 de milioane de euro, sumă în care intrau salariul, drepturile de imagine și bonusuri de performanță.

Lionel Messi este golgheterul all-time al Barcelonei, cu 672 de goluri și a câștigat cu gruparea catalană 10 titluri în La Liga, patru Ligi ale Campionilor și șapte Cupe ale Spaniei. De asemenea, deține recordul de șase Baloane de Aur câștigate în carieră.

Despre Lionel Messi s-a vorbit în această vară de un transfer la Paris St-Germain sau Manchester City.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă