Lionel Messi a ajuns la PSG, dar va fi plătit de Barcelona! Datoria uriașă pe care argentinianul trebuie să o primească

2 luni in urmă 38

  • Liga 1: Voluntari - Academica Clinceni, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CFR Cluj - Farul, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Recent, s-a aflat faptul că fotbalistul trebuie să încaseze 34 de milioane de euro din partea clubului spaniol ca bonus de fidelitate, însă aceștia nu sunt singurii bani datorați.

Lionel Messi are de suat salarii din urmă la Barcelona

Publicația spaniolă Sport ar fi luat legătura cu conducerea catalană și cu anturajul lui Messi, iar ambele părți au confirmat faptul că argentinianul mai are de recuperat câteva salarii.

Sursa menționată mai sus a dezvăluit că Barcelona trebuie să îi plătească lui Messi salarii ce adunat formează suma de 52 de milioane de euro. Acestea provin din mandatul lui Josep Bartomeu, care le propusese fotbaliștilor catalani să le plătească salariile mai târziu, din cauza pandemiei.

Barcelona va începe să plătească suma restantă în acest an, sperând să o poată achita în totalitate în 2022. 

Lionel Messi trebuie să preimască și bonusul de loialitate din partea Barcelonei

Legăturile dintre superstarul din Argentina și gruparea catalană sunt încă foarte puternice, și nu doar datorită moștenirii lăsate în urmă de Lionel Messi și de dorința acestuia de a reveni cândva la Barcelona, ci și de datoriile restante ale clubului.

În ultimul contract pe care l-a avut Messi la Barcelona este menționat un ”bonus de loialitate” care ar fi trebuit achitat în două tranșe. Acesta îi era oferit argentinianului pentru fidelitatea pe care a arătat-o clubului de-a lungul carierei sale. În total, catalanii ar fi trebuit să îi plătească lui Messi o sumă colosală de 78 de milioane de euro.

Potrivit El Espanol, prima tranșă a fost plătită de gruparea catalană în luna iunie a anului 2020, însă cea de-a doua nu a fost achitată încă din cauza pandemiei de coronavirus care a afectat puternic încasările clubului aflat într-o adevărată criză financiară care a determinat de altfel și despărțirea de Lionel Messi. Conducerea clubului ar fi ajuns la o înțelegere cu argentinianul prin care se obliga să îi achite suma restantă în decursul anilor următori.

Cu toate acestea, prelungirea contractului lui Messi nu a mai fost posibilă și deocamdată nu se știe dacă Barcelona i-a plătit argentinianului și cea de-a doua parte din suma datorată.

Etichete: barcelona , psg , lionel messi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă