Liga Studenților Români din Străinătate: Reacțiile pe tema proiectului de burse pentru studenții din străinătate sunt premature

1 lună in urmă 17

Liga Studenților Români în Străinătate (LSRS) a reacționat astăzi în legătură cu proiectul de finanțare a studiilor în străinătate pentru tinerii români, propus de consilierul premierului Mara Mareș și criticat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Național al Elevilor și Consiliul Tineretului.

„Suntem surprinși să observăm reacțiile pe tema proiectului de burse pentru studenții din străinătate, pe care le categorisim ca fiind premature, din partea unor colegi pentru care colaborarea în vederea ameliorării efectului de brain drain nu a fost până acum o prioritate”, a transmis LSRS într-un comunicat de presă.

Organizația studențească a mai spus că „măsurile propuse ca alternative de criticii acestei inițiative pot funcționa în paralel, ele neexcluzându-se reciproc”. LSRS îi acuză pe unii dintre reprezentanții elevilor și studenților că „nu cunosc și nu reprezintă problemele cu care se confruntă tinerii care își doresc să urmeze studii în străinătate”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă