Lidia Buble, trimisă în judecată de DIICOT. Artista a fost interceptată când a mituit doi polițiști. Ce pedeapsă riscă

6 zile in urmă 30

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 17:04

135 citiri

Cântăreața Lidia Buble a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT luni, 22 noiembrie, pentru dare de mită. Dosarul a fost deschis după ce artista a fost prinsă cânducând sub influența alcoolului.

Potrivit procurorilor, Lidia Buble le-ar fi dat 900 de lei unor polițiști pentru a nu o testa cu aparatul etiloltest şi pentru a nu fi sancţionată pentru că nu avea declaraţie pe proprie răspundere necesară la deplasarea pe timpul nopţii.

Potrivit Codului Penal, darea de mită se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată și cei doi agenți de poliție.

”Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Potrivit sursei citate, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 - 03:11, cei doi lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti au pretins şi primit mită suma de 900 lei de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Surse judiciare au precizat că femeia oprită în trafic era cântăreaţa Lidia Buble.

”Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită, a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ. De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvâşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie”, au mai transmis procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Citeste si:

Ruta migranților din Asia spre vestul Europei trece prin România. Fenomenul, aproape complet ignorat, a luat o amploare cumplită

Mii de oameni pleacă din Asia pentru a găsi un trai mai bun în alte colțuri ale lumii. Călătoresc în condiții greu de imaginat până la destinația finală. Își riscă viețile în...

Cum a fost capturat Cosmin Mladin, presupusul lider al contrabandei cu țigări din Arad. Cât de repede a fost trădat interlopul de „tovarășii” lui

Cosmin Mladin, presupusul lider al traficului de ţigări de contrabandă din Arad, dispărut înainte de decinderile de amploare făcute de DIICOT, în luna iulie 2021, la Arad a fost „turnat”...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă