Liderul suprem al talibanilor cere noului guvern afgan să vegheze la respectarea shariei

1 lună in urmă 17

 Arhivă Sursa foto: Arhivă

Liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a cerut, marţi, noului guvern afgan să vegheze la respectarea legii islamice Sharia, în primul său mesaj transmis după preluarea puterii de către islamişti, acum trei săptămâni.

MARŢI, 07 SEPTEMBRIE 2021, 21:48

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica Mihaela

,,Îi asigur pe toţi concetăţenii noştri că guvernanţii vor munci din greu pentru a asigura respectarea regulilor islamice şi a shariei în ţară", a declarat acesta, într-un comunicat făcut public în engleză, informează Agerpres.

Liderul talibanilor, care nu a apărut în public de foarte mult timp, a mai adăugat că noul guvern de la Kabul va face astfel încât în ţară să se instaleze o "pace, prosperitate şi o dezvoltare durabile".

El îşi mai îndeamnă compatrioţii să nu plece din ţară, asigurând că regimul taliban "nu are nicio problemă cu nimeni", aceasta în condiţiile în care peste 120.000 de afgani s-au exilat în ultimele săptămâni de teama talibanilor.

Liderul taliban subliniază şi importanţa dezvoltării educaţiei, care este potrivit lui "una din principalele necesităţi ale ţării", şi asigură că "toţi diplomaţii străini, ambasade, consulate, organizaţii, investitori nu vor avea nicio problemă" în Afganistan.

Hibatullah Akhundzada, numit în fruntea talibanilor în mai 2016, a fost până atunci necunoscut marelui public şi nu transmite mesaje decât foarte rar, în cursul unor sărbători islamice. La finele lui august, mişcarea sa a indicat că acesta se află la Kandahar şi că va apărea "în scurt timp în public".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă