Liderul sindical Ion Radoi, replica pentru ministrul Transporturilor: "Un om nepregatit in domeniu, care nu cred ca merita sa detina acest post"

2 luni in urmă 8

Presedintele sindicatului de la Metrou, Ion Radoi, a reactionat joi seara la declaratiile facute de ministrul Transporturilor, Catalin Drula, care a anuntat concedieri la Metrorex.

"Noi avem deficit de personal de peste 1.000 de salariati. Daca vrea sa faca disponibilizari, n-are decat sa inchida Magistrala 5. Avem de-a face cu un om nepregatit in domeniu, care nu cred ca merita sa detina acest post, atat timp cat face asemenea declaratii", a declarat Ion Radoi pentru Club Feroviar.

El evitat sa anunte ca va fi declansata o greva la metrou, insa nici nu a exclus o asemenea posibilitate. "Oamenii nu stiu cum vor reactiona cand vor afla o asemenea veste. Pe de alta parte, amanarea aplicarii Statutului personalului feroviar ii afecteaza atat pe angajatii de la metrou cat si pe cei de la calea ferata. Probabil cat atat metroul cat si CFR ne vom uni fortele. Vom decide asupra acestuyi lucru saptamana viitoare", a mai spus liderul sindical.

In alta ordine de idei, Ion Radoi l-a felicitat pe Catalin Drula pentru schimbarea componentei Consiliului de Administratie: "Ii multumesc ca a schimbat Consiliul de Administratie, lucru pe care noi l-am cerut de mult timp. Este pentru prima oara cand ministrul cupleaza la o propunere a Sindicatului de la metrou".

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat joi dupa amiaza ca vor avea loc concedieri la Metrorex daca nu se reduc salariile. El a facut publica o parte din concluziile raportului Corpului de Control al ministerului referitor la situatia de la societatea de transport subteran. Totodata, a fost numit si un nou Consiliu de Administratie al societatii.

CITESTE SI:

Cazul socant petrecut in Bucuresti: doi cetateni, tarati de politisti la marginea Capitalei si batuti cu salbaticie. La final, un agent a urinat peste o victimaCum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pixSeful serviciului secret din Politia Suceava a fost retinut pentru 24 de ore. Mita uriasa pentru protectia "Fabricii de permise auto"Dezmatul financiar din primariile Capitalei. Milioane de lei platite pe lucrari inexistente spre finalul mandatului Gabrielei FireaFOTO Ce campioana la frumusete a pierdut CSM Bucuresti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă