Liderul Renew Europe, Dacian Ciolos, din ce in ce mai contestat in interiorul grupului. In ce masura ar putea fi organizate alegeri interimare

1 lună in urmă 1

Dacian Ciolos, liderul Renew Europe, este din ce in ce mai contestat in interiorul grupului politic din Parlamentul European.

Mai multe delegatii nationale sunt nemultumite de Ciolos, arata Euractiv.ro. Motivul invocat de acestea ar fi faptul ca se simt date la o parte.

"Dupa aproape doi ani, majoritatea delegatiilor inteleg acum ca grupul nu este condus de un membru ALDE (n.red.: grupul ALDE s-a transformat in 2019 in Renew Europe), ei vad ca am pierdut multe oportunitati, am fi putut fi mult mai eficienti", a explicat o sursa politica citata de Euractiv.

Potrivit sursei citate, problemele au devenit mai pronuntate dupa ce saptamana trecuta FIDESZ, formatiunea lui Viktor Orban, a anuntat ca iese din din PPE, semnaland o posibila reasezare a compozitiei parlamentare.

Daca se ajunge la o masa critica, grupul ar putea chiar sa organizeze alegeri interimare si sa incerce sa-l inlature pe Ciolos, noteaza Euractiv.

Citeste si:

Pensiile de stat - un teren minatCe venituri iti ia in considerare banca pentru un creditMarturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Ar trebui sa ne ingrijoreze reactiile adverse? "Oamenii doar raporteaza mai multe reactii din cauza controversei"Secretul exploziei lui Mihaila la Parma. E irezistibil pe teren si "invizibil" in viata privata. Cine e iubita fotbalistului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă