Liderul democrat al Congresului SUA spune ca a vorbit cu liderii militari despre modalitati de a-l opri pe Trump sa foloseasca codurile nucleare

1 lună in urmă 31

Presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, le-a transmis vineri intr-o scrisoare colegilor deputati ca a vorbit cu Seful Statului Major Interarme, generalul Mark A. Milley, despre mentinerea in functie a unui "presedinte instabil" cu acces la butonul nuclear, scrie Washington Post.

"Trebuie sa facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacul sau dezechilibrat asupra tarii noastre si a democratiei noastre", a spus Pelosi.

Scrisoarea ei a venit la scurt timp dupa ce Trump a scris pe Twitter ca nu va participa la inaugurarea presedintelui Joe Biden, pe 20 ianuarie, incalcand astfel traditia de lunga durata, simbol al unui transfer pasnic de putere.

Democratii privesc din ce in ce mai mult spre o procedura de punere sub acuzare a lui Donald Trump, in urma violentelor de la Capitoliu, daca vicepresedintele Pence si oficialii cabinetului lui Trump nu il scot din functie in temeiul celui de-al 25-lea amendament care permite inlocuirea unui presedinte ce nu mai este in opacitate de a-si indeplini atributiile.

"Inca speram sa aflam cat mai curand posibil un raspuns pozitiv daca el si Cabinetul isi vor onora juramantul fata de Constitutie si poporul american", a mai scris Nancy Pelosi. "Daca presedintele nu renunta la functie de buna voie, Congresul va continua procedurile", a mai completat ea.

Amintim ca Trump a promis un proces de tranzitie ordonat, intr-un mesaj video postat joi pe Twitter, spunand ca "calmul trebuie restabilit". Secretarul pentru educatie, Betsy DeVos, si secretarul pentru transporturi, Elaine Chao, se numara printre ultimii oficiali ai administratiei Trump care si-au anuntat demisiile in urma asaltului asupra Capitolului.

CITESTE SI:

DOCUMENT Meniul scandalos aprobat din 11 ianuarie la cantina Parlamentului Romaniei. Ciorba la 2,75 lei sau file de salau la 4,5 lei

Patru benzi pe sectorul sud-vest al centurii Bucurestiului: "O veste buna: astazi s-a lansat licitatia de proiectare+executie". Care este valoarea lucrarilor


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă