Liderii de sindicat le-au cerut minerilor să oprească protestul după ce ministrul Muncii a anunțat plata salariilor restante și a tichetelor de masă

1 săptămână in urmă 18

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat astăzi că cei circa 3.000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara își vor primi salariile restante în trei tranșe, prima pe 25 și 26 februarie. Într-o declarație de presă după întâlnirea de la Ministerul Muncii, liderii de sindicat le-au cerut minerilor să oprescă protestul.

„Vom aloca bani în trei tranșe pentru drepturile salariale restante, după cum urmează: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care intră la pensie și, de asemenea, pentru asigurarea transportului spre și de la locul de muncă, precum și tichetele de masă”, a mai declarat ministrul Muncii, potrivit Digi24.ro.

Ea a adăugat că „în prima tranșă vom acorda și bani pentru plata subvenției la căldură”.

„Am agreat ca aceste plăți în trei tranșe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 26 minerii să poată să încaseze drepturile restante și o parte din beneficiile restante, cum sunt tichtele de masă și banii de transport, și un alt mare avantaj al acestei soluții este că toată compania capătă un răgaz de trei luni prin care să se reorganizeze și să prezinte un plan de dezvoltare care să asigure funcționarea pe termen lung”, a mai spus ministrul.

Turcan a adăugat că este vorba despre de 3.000 de oameni care se află în activitatea minieră, plus aproximativ 1.000 de oameni din activitatea de energie, și cei 70 de mineri blocați în mină: „Îmi exprim speranța ca minerii să înceteze greva să iasă la suprafață, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei”. (Sursa foto: captură video)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă