Lidera protestatarilor din Belarus Maria Kolesnikova, inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale. Ea a fost arestată săptămâna trecută

5 luni in urmă 18

Maria Kolesnikova, lidera protestatarilor din Belarus, primește calitatea de inculpată pentru periclitarea securităţii naţionale -relatează dpa, citând comitetul naţional de investigaţii. Reamintim că ea a fost arestată săptămâna trecută, iar dacă va fi găsită vinovată riscă  până la cinci ani de închisoare, în conformitate cu legea din Belarus.

„Kolesnikova s-a angajat în apeluri la acţiuni menite să pericliteze securitatea naţională a Republicii Belarus. Ea rămâne în arest. O investigaţie este în desfăşurare”, a afirmat Comiteul de investigaţii într-un comunicat postat pe reţeaua Telegram, potrivit Agerpres.

Kolesnikova este o aliată apropiată a liderei opoziţiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care a fugit în Lituania luna trecută, în toiul reprimării violente a protestelor opoziţiei.

Tihanovskaia s-a angajat într-un interviu publicat marţi seară să-i asigure siguranţa preşedintelui Aleksandr Lukaşenko dacă acesta va demisiona şi se va retrage paşnic.

Proteste zilnice au avut loc în Belarus de la alegerile prezidenţiale de pe 9 august. În weekendul trecut, cel puţin 100.000 de persoane s-au adunat pentru un marş de protest la Minsk

Sursa foto: Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă