Lider PNL din tabăra Cîțu: „Prima opțiune trebuie să fie un guvern cu USR şi UDMR”

3 săptămâni in urmă 14

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 13:11

18 citiri

 „Prima opțiune trebuie să fie un guvern cu USR şi UDMR”

Liderul filialei judeţene Iaşi a PNL Alexandru Muraru a transmis vineri, 5 noiembrie, un mesaj video în care afirmă că prima opțiune pentru liberali pentru guvernare ar trebui să fie refacerea coaliției de guvernare alături de USR și UDMR, cu un protocol „mult mai clar”.

Conform deputatului liberal, actuala criză politică şi guvernamentală trebuie să înceteze, precizând însă că, într-o nouă coaliție cu USR, atacurile din emisiunile TV trebuie să înceteze.

"Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR. Prima opţiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliţiei de centru-dreapta. Dar această nouă coaliţie trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm şi mai coerent pentru că neînţelegerile care au dus la spargerea alianţei să îşi găsească o rezolvare instituţională, nu politică. De exemplu, cred că noul protocol trebuie să prevadă, ca în Germania, sancţiuni ferme pentru blocarea proiectelor guvernamentale sau declaratii împotriva primului ministru. Nu poţi ca dimineaţa să mergi la şedinţa de guvern cu partenerii de guvernare, iar seara să mergi la emisiuni TV să înjuri primul-ministru", afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

Liberalul mai afirmă că acest nou protocol trebuie să prevadă întărirea rolului prim-ministrului, iar partidele trebuie să se angajeze să respecte rolul de mediator al şefului statului, omul politic cu cea mai mare legitimitate.

"De exemplu, un proiect cum a fost programul de investiţii Anghel Saligny pe care am insistat să-l implementăm nu trebuie blocat doar pentru că un partid vrea să îi pedepsească pe cei din mediul rural. Acel moment trebuie să reprezintă o lecţie pentru o nouă majoritate PNL-USR-UDMR", adaugă liderul PNL Iaşi.

Citeste si:

 Am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi seară, 4 noiembrie, după negocierile cu PSD că „am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească”. Șeful liberalilor a...

 „O glumă. Să discutăm lucruri seriose”. Nou ultimatum pentru PNL

Președintele USR Dacian Cioloș a respins joi, 4 noiembrie, o eventuală nouă desemnare a lui Florin Cîțu pentru funcția de premier, pe care o cataloghează drept „o glumă”. De asemenea,...

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă