Lider PLUS, despre grupul de lucru care verifica raportarile deceselor de COVID: "Nu stiu cine il consiliaza pe domnul Citu, dar il indeamna sa minta" DOCUMENT

2 săptămâni in urmă 25

Liviu Iolu, fost purtator de cuvant in Cabinetul Ciolos si membru in Consiliul National al PLUS, a postat duminica, 18 aprilie, pe pagina sa de Facebook un document conform caruia grupul de lucru pentru cercetarea raportarilor COVID, anuntat de fostul ministru Vlad Voiculescu, a fost creat pe 12 aprilie.

Documentul a fost emis de dr. Andreea Moldovan, iar din acesta faceau parte Andreea Moldovan, Andrei Rogoz, Liliana Gavriliu, Cristian Ofiteru si Sebastian Andrei Stangu.

"Nu stiu cine il consiliaza pe domnul Citu, dar ii ingroapa zilnic orice urma de onorabilitate si il indeamna sa minta.

Citu azi: Nu exista grup de lucru pentru cercetarea a ce a zis domnul Voiculescu, i-am cerut lui Baciu sa faca unul", a scris Iolu pe Facebook

Grupul de lucru trebuia sa verifice procedurile privind raportarea datelor ce au fost si vor fi centralizate si modalitatea prin care s-a asigurat un circuit unic, coordonat, coerent al datelor si informatiilor necesare gestionarii pandemiei pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, trebuia sa verifice daca au existat erori si care au fost demersurile identificate pentru corectarea in timp operativ a eventualelor erori de raportare necesare.

Premierul Florin Citu a spus, duminica, raspunzand unei intrebari despre eventuale verificari referitoare la neconcordantele cifrelor de raportare:

"I-am cerut ieri, secreatarului de stat Baciu sa imi spuna daca exista la nivelul Ministerului Sanatatii un grup de lucru care se ocupa de asa ceva.

Azi am informatia ca acest grup de lucru nu exista.

Vom face un grup de lucru si vom verifica", a declarat Florin Citu, intr-o conferinta de presa.

Premierul a mai spus ca pana va propune Alianta USRPLUS un ministru al Sanatatii, va mentine el interimatul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă