Liberalii recunosc că au șanse MINIME cu noul Guvern - Stenograme din ședința de sâmbătă

1 lună in urmă 17

 Inquam Photos / George Călin Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / George Călin

PNL a votat sâmbătă componența executivului şi programul de guvernare pentru care generalul Ciucă va cere votul Parlamentului. Potrivit unor stenograme obţinute de Realitatea PLUS, liberalii au recunoscut în şedinţa conducerii că noul executiv nu are şanse să treacă.

SÂMBĂTĂ, 30 OCTOMBRIE 2021, 13:14

SURSĂ: Realitatea Plus AUTOR: REALITATEA.NET

Pentru a trece, echipa propusă de Nicolae Ciucă are nevoie de 64 de voturi, iar USR și PSD au anunțat că nu vor susține un guvern minoritar. 

STENOGRAME: STRATEGIA PNL PENTRU ÎNVESTIREA LUI CIUCĂ

Cristian Buşoi (europarlamentar PNL): Să ţinem o linie hotarâtă că noaptea este un sfetnic bun. PSD şi USR se pot răzgândi până la votul final. Nu putem să ne luptăm cu matematica parlamentară. Nu vor fi audieri uşoare.

Rareş Bogdan (prim-vicepreşedinte PNL): Suntem asaltaţi cu calcule matematice. Să vorbim ce vrem noi, să lăsam calculele.

Florin Cîţu (preşedintele PNL): Eu cred că poate trece acest Guvern. Trebuie să fim mai optimiști când comunicăm, să cerem responsabilitate și maturitate partidelor politice la vot.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, depune astăzi lista de miniștri și programul de guvernare în Parlament. Liberalii vin cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă