Liberalii nu-l vor pe Sorin Grindeanu în Guvern din cauză că a dat OUG 13

2 săptămâni in urmă 9

Liderii PNL sunt reticenţi în a-l accepta pe prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu în viitorul Guvern, potrivit unor surse din conducerea partidului, citate de News.ro.

Prezenţa lui Grindeanu în guvern ar asocia PNL cu adoptarea OUG 13, care a scos sute de mii de oameni în stradă începând cu 2017, susţin sursele citate.

Sursele liberale au mai explicat că, în discuţiile de marţi cu PSD, liberalii nu au transmis nimic legat de Grindeanu, dar Florin Cîţu a subliniat că dacă social-democraţii pun condiţii pentru numele viitorului premier, atunci şi PNL are o listă lungă de nume de pesedişti pe care nu-i vrea în guvern.

Social-democraţii au declarat public că nu-l vor accepta pe Florin Cîţu ca premier al viitorului guvern. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi seară că Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, pe care i-a descris drept „prim miniştri în guverne cu performanţă”, vor face parte din Executiv, fără a preciza însă pentru ce portofolii sunt propuşi.

„E o situaţie atât de explozivă şi social, şi economic, şi sanitar încât nu mai avem timp să inventăm oameni în actul de guvernare”, a explicat Ciolacu.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a anunţat că în acest moment se discută programul de guvernare PNL-PSD-UDMR, însă discuția despre cine va fi premier este blocată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă