Liberalii din tabăra Orban, val de postări pe Facebook împotriva unei noi majorități PNL – PSD: Florin, are you kidding me? Cum de ne-ai adus aici?

1 lună in urmă 27

Parlamentari PNL, susținători ai lui Ludovic Orban, au postat, marți, un val de mesaje de respingere a unei posibile înțelegeri cu PSD pentru susținerea Guvernului, alternativă la actuala coaliție.

”Florin, are you kidding me?Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD și negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil”, scrie deputatul PNL Violeta Alexandru, una dintre susținătoarele lui Ludovic Orban.

Mesajele vin după ce PSD și PNL au boicotat din nou marți, pentru a patra oară, ședința conducerii Parlamentului care ar fi trebuit să aprobe calendarul moțiunii de cenzură depuse vineri seara de USR PLUS și AUR.

Redăm mai jos câteva postări

  • Ionel Dancă (Vrancea): ”În calitate de deputat al Partidului Național Liberal, am fost ales de cetățenii județului Vrancea pentru o guvernare liberală fără PSD, pentru dezvoltarea Romaniei, în care nicio regiune nu va mai fi lăsată în urmă, și nu voi accepta și nu voi susține o nouă majoritate în Parlament cu PSD care a blocat dezvoltarea județului Vrancea și a multor regiuni din țară. #faraPSD”
  • Sabin Sărmaș (Cluj): ”N-am întâlnit nici măcar o persoană care să ne voteze cu gândul că într-un oarecare viitor ne-am putea alia cu PSD. Am întâlnit, mai degrabă, reproșuri cu privire la parteneriatele nefirești din trecut. Dincolo de bariere ideologice, de diferențe majore de viziune, absolut firești, în opinia mea, orice colaborare cu PSD nu poate reprezenta decât trădare supremă pentru electoratul nostru, al Partidului Național Liberal.”
  • Alexandru Nazare (Prahova): ”2024 este mult mai aproape de cat pare. Ne asteapta un test important cu patru randuri de alegeri. Ii invit pe colegii care cocheteaza cu optiunea unei sustineri a PSD sa reflecteze bine ce spatiu de manevra din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal in respectiva ipostaza. Cum vom putea duce la indeplinire agenda de reforme pe care ne am asumat-o? Cu ce costuri?”
  • Ioan Cupșa (Bihor): ”În calitate de deputat al Partidului Național Liberal, am fost ales să reprezint Bihorul într-o majoritate #faraPSD. Am fost ales să sprijin dezvoltarea României astfel încât nicio regiune a țării să nu fie lasată în urmă. NU voi susține și nu voi accepta nicio alianță cu PSD, nicio majoritate în Parlament, care să aibă in componență PSD, pentru că nu am uitat cum aceștia au blocat dezvoltarea României”.
  • Costel Barbu (Teleorman): ”Votul românilor, primit de #PNL, a fost un vot împotriva PSD!
    Ca deputat de #Teleorman, am luptat împotriva PSD și am promis teleormănenilor o viață fără influența toxică a PSD!  Un guven PNL, susținut de PSD, nu intră în viziunea adevăraților liberali! Votul dat PNL-ului exprimă voința tuturor românilor care s-au săturat de minciuna și manipularea PSD-ului. Toți cei care urmăresc o majoritate cu PSD nu fac altceva decât să întoarcă PNL cu ani în urmă, distrugând tot ce #LudovicOrban a reușit să obțină pentru PNL, nu fac altceva decât să condamne proiectele de dezvoltare a economiei și societății române la neîmplinire, nu fac altceva decât să ne forțeze, pe toți liberalii care am luptat cu bună credință împotriva PSD la nerespectarea promisiunilor făcute”.
  • Violeta Alexandru (București): Așa începe totul… PSD cere. PSD comandă PNL ceea ce trebuie să facă. PSD să fie servit. PSD așteaptă ca PNL de la guvernare să îi rezolve urgent ….. x, y, z. Indiferent de argumentele de bun simț. Florin, are you kidding me?Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD și negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil. Dacă sunt colegi care – pe fondul unor tensiuni locale cu USR – PLUS, din motive de toate felurile, multe neimputabile lor (și știu bine ce spun) – își justifică neputința colaborării cu USR – PLUS explicând cum, totuși, ar fi mai bine să lucrăm cu PSD, pentru că s-ar putea face… treabă mai liniștit, aceștia, cumva, își asumă să pună umărul la distrugerea unui efort extraordinar de a duce Partidul Național Liberal unde este astăzi dar și a destinului acestuia pentru următorii ani. (…) So, Florin, are you kidding me? Hope not. There will be consequences.

Lista parlamentarilor PNL care postează mesaje împotriva unei noi majorități cu PNL este mult mai lungă, și îi include  Constantin Șovăială (Sibiu),  Valentin Făgărășian (Diaspora), Adrian Miuțescu (Argeș), Alexandru Kocsis (Iași), Antonel Tănase (București), Claudiu Chira (Timiș), Virgil Guran (Dâmbovița), Daniel Gheorghe (Ilfov), Luminița Barcari (Ialomița), Viorel Badea (Diaspora), Cristina Vecerdi (Brașov), Cătălina Ciofu (Bacău), Alexandru Popa (Brăila), Laurențiu Leoreanu (Neamț), Nicolae Giugea (Dolj), Ion Ștefan (Vrancea), Sorin Năcuță (Iași), George Scarlat (Galați), Dumitru Flucus (Brașov), Dănuț Bica (Argeș), Glad Varga (Arad) și Iulian Mihail Bîca (Vaslui).

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă