Liberalii decid luni cu cine vor face majoritate. Florin Cîţu: ”Vom merge cu UDMR în orice formulă”

1 lună in urmă 19

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, că şedinţa în care se va decide cu cine va face majoritate partidul va avea loc luni şi a precizat că UDMR va face parte din orice formulă de guvernare. Cîţu l-a atacat pe Dacian Cioloş, după afirmaţia acestuia potrivit căreia este o glumă să îl propui pe preşedintele PNL premier.

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Preşedintele PNL dă de înţeles că discuţiile cu PSD de joi seară au mers bine. ”Nu putem spune peste noapte că totul este roz între PNL şi PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili şi am pornit la acest drum pentru a face un guvern. Ne uităm la cea mai bună soluţie pentrui PNL şi pentru România şi trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru a guverna România în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu.

Despre rotaţia premierilor PNL şi PSD, Cîţu a spus că ”domnul Ciolacu a dat din discuţia de ieri”. ”Repet, aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii şi funcţia de premier. Da, este pe masă această variantă, trebuie să mergem fiecare în partidul lui cu ea”, a afirmat Cîţu.

Acesta a fost întrebat şi despre varianta guvernării timp de 7 ani, PSD-PNL: ”Haideţi să facem un pas, să avem un guvern acum”, a comentat el. Despre cedarea funcţiei de premier de către PNL, către PSD, pentru primii doi ani, Florin Cîţu a spus: ”Staţi să vedem formula la care vom ajunge”. Liderul PNL a spus că mandatul pe care l-a primit a fost "de a discuta şi cu USR şi cu PSD, deocamdată”.

Liderul PNL, dezamăgit de afirmaţiile lui Dacian Cioloş

Florin Cîţu a ţinut să critice afirmaţia lui Dacian Cioloş, preşedintele USR, care spusese că varianta ca PNL să vină cu Florin Cîţu propunere de premier, din nou, este ”o glumă”. ”Nu am înţeles şi sunt puţin dezamăgit, pentru că am avut o discuţie bună cu cei de la USR. Am văzut o declaraţie a domnului Cioloş care pune sub umbră autoritatea preşedintelui PNL. Este complicat să negociezi cu cineva care spune că, atunci când vorbeşti de preşedintele PNL, ar fi o glumă să fie premier”, a arătat Florin Cîţu.

Florin Cîţu: ”Vom merge cu UDMR în orice formulă”

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă UDMR va face parte din viitorul Guvern. ”UDMR va face parte din orice guvern, sunt partenerii noştri şi vom merge cu UDMR în orice formulă”, a precizat Cîţu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă