Liberalii, atac la PSD: Cîțu îl indică pe șeful ANRE, în privința majorării facturilor la energie / Gigel Știrbu îi cere demisia șefului ANRE / Cristian Băcanu îi critică pe Ciolacu și pe Rafila

5 zile in urmă 9

Liberalii nu se mai ascund, exprimând public nemulțumirile la adresa partenerilor social-democrați din coaliția de guvernare. În timp ce liderii PSD mai insistă să spună că se înțeleg bine în guvern, liberalii ies, rând pe rând cu afirmații belicoase la adresa partenerilor lor.

În contextul majorării facturilor la energie, social-democrații l-au învinovățit pe ministrul liberal Virgil Popescu că a făcut o lege ineficientă în privința plafonării prețurilor. În replică, liberalul Gigel Știrbu a transmis public că responsabil de această situație este șeful Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Dumitru Chiriţă, cel care a fost numit în funcție încă din 2017, de guvernul PSD.

„Din punctul meu de vedere, în calitate de vicepreşedinte PNL şi parlamentar îi cer public demisia acestui domn din funcţia de preşedinte ANRE. Poate aşa va veni o persoană care ştie cu ce se mănâncă energia şi nu va veni o persoană care face non-combat şi care este mână în mână cu furnizorii”, a spus joi Gigel Ştirbu, în emisiune la ProfitTV.

Președintele PNL, Florin Cîțu, l-a indicat și el pe șeful ANRE, subliniind că instituția nu are grijă ca toate companiile furnizoare de energie să joace corect după regulile pieței.

„Nu putem spune că cineva îi fură pe români la facturi, pentru că au crescut costurile la energie peste tot, însă problema apare când sunt încălcate regulile pițeie. Iar aici ANRE ar trebui să vadă cine nu joacă după regulile pieței (…) Eu aș merge până acolo încât le-aș lua licența acelor companii care au profitat de această situție și au majorat nejustificat tarifele din facturi”, a spus Cîțu, subliniind că reprezentanții ANRE nu și-au făcut treaba și că acest lucru trebuie discutat în coaliție.

Deputatul liberal Cristian Băcanu a lansat și el un atac la adresa social-democraților, vizați fiind președintele PSD, Marcel Ciolacu și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Băcanu consideră că cei doi lideri social neglijează amplele responsabilități pe care le au, în contextul în care numărul cazurilor de covid-19 crește accelerat în România, iar facturile la energie sunt tot mai mari.

„Avem de gestionat pandemia, de rezolvat urgenţele cu facturile la energie, avem listă lungă de priorități în coaliție, dar domnul Ciolacu lipsește. PSD este cel mai preocupat de urgențele românilor, dar nu acum, ci când revine Ciolacu din vacanță. Și poate discutăm un pic și despre domnul Rafila, care are timp de întâlnire cu AUR, partidul Rusiei, și de promisiuni în fața partidului extremist, dar nu are timp de măsuri concrete pentru valul 5 al pandemiei. Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, care va începe în România pe 26 ianuarie, i-a speriat pe cei de la AUR și Rafila i-a liniștit astăzi. Doar pe ei. Pe noi, restul românilor care asistăm la dublarea numărului de cazuri de la o săptămână la alta, nu ne liniștește nimic, deocamdată”, a scris Cristian Băcanu pe contul său de facebook.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă