LG renunță la producerea telefoanelor mobile. Anunţul este oficial: „Este dificil să găsești un cumpărător”

1 lună in urmă 16

LG renunță la producerea telefoanelor mobile. Luni, 5 aprilie,  compania a anunțat oficial că renunță la segmentul mobile, declarând că își vor concentra resursele spre alte divizii, precum smart home, robotică sau chiar vehicule inteligente.

Telefoanele aflate în uz vor fi susținute în continuare de companie, pentru o perioadă determinată, pentru a asigura o tranziție cât mai fluidă în ceea ce-i privește pe utilizatori.

Citeşte şi: Contractele de telefonie, internet şi alte utilităţi vor fi încheiate doar în lei. Legea care protejează românii de fluctuaţiile euro

LG renunță la producerea telefoanelor mobile

Anunțul oficial vine după ce, recent, surse din industrie au indicat că LG plănuiește să închidă diviza de telefoane după ce negocierile de vânzare cu VW au picat. Drept urmare, nu numai planurile de a scoate telefonul LG Rollable din laborator și de a-l lansa comercial au fost puse pe pauză, ci și întregul program de lansare a telefonelor din prima jumătate a acestui an.

Anul acesta ar fi trebuit să vedem LG „Rainbow”, un succesor al LG Velvet.

Chiar și având în vedere piețele coreene și nord-americane, unde LG Electronics este un jucător mai important, cota de piață globală este de aproximativ 1%, astfel încât este dificil să găsești un cumpărător care să cumpere divizia la un preț mare”, a declarat sursa.

Angajații pentru această divizie s-ar duce către altele precum automobile, electrocasnice sau baterii, scrie Yoda.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă