Letonia instituie lucrul de acasă obligatoriu în toate domeniile unde acesta este posibil. Care sunt excepțiile

1 lună in urmă 1

Guvernul din Letonia a decis vineri ca lucrul de acasă să devină, în cele mai multe cazuri, obligatoriu de săptămâna viitoare, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, relatează sâmbătă Agerpres, care citează DPA.

Autoritățile letoniene au anunțat vineri că, începând de săptămâna viitoare, lucrul de acasă devine obligatoriu pentru funcţionarii publici, angajaţii statului şi al companiilor municipale, precum şi pentru lucrătorii din domeniul privat.

Astfel, începând de marți, 16 martie, nu va mai fi permis lucrul la birou în toate domeniile în care acesta este posibil.

Excepţii se vor face doar pentru firmele din domeniul manufacturier şi pentru activităţile care pot fi prestate numai la locul de muncă.

Această decize a guvernului de la Riga este menită să reducă riscul ca oamenii să se contamineze cu COVID-19 la birou sau în drum spre serviciu.

În acelaşi timp au fost introduse reglementări mai stricte în transportul public.

Pe de altă parte, în şcoli va fi permisă organizarea de ore în aer liber în anumite condiţii.

Letonia, țară cu o populaţie de 1,9 milioane de locuitori, s-a confruntat din toamna trecută cu un număr în creştere de cazuri de COVID-29, apoi situația a fost ameliorată.

Letonia a raportat, de la începutul pandemiei, circa 93.000 de cazuri de coronavirus și aproape 1.750 de decese asociate COVID-19.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă