Leguma care îi face bogați pe români. Cel mai mic profit este de 3.000 de euro

2 săptămâni in urmă 28

Vești bune pentru agricultorii din România. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale tocmai a pus în dezbatere două proiecte menite să le vină în ajutor fermierilor din mediul rural. Dacă vor fi adoptate și aplicate, Guvernul va asigura un ajutor în valoare de 3.000 de euro pentru fiecare legumicultor. Care este leguma care le-ar putea aduce românilor foarte mulți bani în 2022.

Ce legumă i-ar putea face bogați pe români

Oficialii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale fac tot posibilul pentru a veni în ajutorul fermierilor care activează în domeniul agriculturii. Recent, aceștia au propus spre dezbatere 2 proiecte importante care i-ar putea îmbogăți pe români.

Cu alte cuvinte, agricultorii ar putea primi sume considerabile de bani în funcție de ce legume cultivă. De exemplu, usturoiul pare a fi vedeta anului 2022, fiind leguma pe care toți românii se bat în această iarnă.

Conform celor de la avocatnet.ro, fermierii care muncesc la producerea usturoiului ar putea primi sume în valoare de 3000 de euro per hectar.

De asemenea, agricultorii care vor cultiva legume în spații protejate ar putea beneficia de un ajutor din partea Guvernului de până la 4000 de euro per hectar. În ceea ce privește aceste legume cultivate în spații protejate vizate în proiectul respectiv, este vorba despre următoarele alimente:

 1. castraveți;
 2. ceapă verde;
 3. spanac;
 4. salată;
 5. roșii
 6. fasole păstăi
 7. ardei gras și/ sau lung-kapia;

Câți bani primesc legumicultorii români de la Guvern, în 2022, pentru cultivarea usturoiului și a altor legume în sere

Se dau bani pentru românii care cultivă o gamă largă de legume. Suma maximă pe care statul român o poate feri, ca sprijin financiar, pentru două cicluri de producție ar ajunge până la totalul de 4000 de euro pentru fiecare beneficiar, după cum urmează:

 • 3.000 de euro/ cultură în Ciclul I/ 1.000mp/ beneficiar;
 • 1.000 de euro/ cultură în Ciclul II/ 1.000mp/ beneficiar.

„Proiectul pentru susținerea producției de legume în spații protejate” presupune ca Guvernul să acorde ajutor material fermierilor și legumicultorilor care cultivă legume în sere.

Banii se vor da pentru cel mult două culturi, fiecare de câte 1.000 mp, însă acestea trebuie să se încadreze în cicluri diferite de producție, astfel:

 • ciclul I –  în perioada 1 martie – 10 iunie;
 • ciclul II – în perioada 20 octombrie- 9 decembrie.

„Proiectului pentru susținerea producerii de usturoi” și „Proiectul pentru susținerea producției de legume în spații protejate” necesită să fie adoptate de Guvern și, apoi, publicate în Monitorul Oficial, pentru a fi puse în aplicare.

The post Leguma care îi face bogați pe români. Cel mai mic profit este de 3.000 de euro appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă