LEGILE PUTERII | Situație incredibilă pe șantierul unde se demolează vechiul spital din Fălticeni. Profesorul Ioan Ilișescu s-a urcat pe clădire

1 săptămână in urmă 28

Profesorul protestatar s-a urcat pe clădirea monument pentru a împiedica demolarea acesteia Profesorul protestatar s-a urcat pe clădirea monument pentru a împiedica demolarea acesteia

Profesorul de istorie a avut o intervenție astăzi în emisiunea Legile Puterii, acolo unde a explicat gestul său, dar și istoria care stă în spatele clădirii monument din Fălticeni. 

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 23:20

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: Alexandru Buzica

Monumentul urma să fie demolat pentru ca acolo să fie construită o parcare cu 20 de locuri pentru mașini. 

În intervenția telefonică de la Realitatea Plus, profesorul de istorie Ioan Ilisescu a declarat că a făcut o solicitare către Primăria Fălticeni pentru a nu demola aceasta clădire istorica de patrimoniu, dar nu a primit nici un raspuns de la autoritati.

Acesta a declarat că ‘’Direcția pentru Cultura Suceava și Ministerul Culturii sunt vinovații principali pentru demolarea clădirii! Vinovații morali mai sunt și alții! Inclusiv Administrația Locala. În momentul de fata, în locul clădirii este o grămadă de moloz. Aceasta clădire care a fost demolata, includea 3 monumente. Clădirea spitalului care are 161 de ani, construita din banii unui preot. În interior exista și o Bisericuță în care s-a slujit 70 de ani. Clădirea, din punct de vedere arhitectural, reprezintă curentul romantic din vremea lui Alexandru Ioan Cuza''.

''Nimic nu a mai rămas în picioare acolo! Este o grămadă de moloz'', a spus profesorul protestatar. 

‘’Pentru 20 de locuri de parcare s-a demolat o clădire istorică a României’’, a mai adăugat acesta. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă