„Legile puterii” | Cu ce probleme se confruntă medicii de familie la programarea pacienților în platforma de vaccinare în etapa a treia

1 lună in urmă 2

vaccinare anti COVID-19vaccinare anti COVID-19

Medicii de familie din țară întâmpină mai multe probleme la înscrierea și programarea pacienților în noua etapă de vaccinare care a început în această săptămână, cea destinată populației generale. Greutățile cu care se confruntă medicii de țară au fost explicate de Cătălin Sava Petrencic, din județul Călărași, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, la „Legile puterii”, moderată de Alexandra Păcuraru.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 23:57

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ioana Stanescu

Medicul Cătălin Sava Petrencic susține că programarea în platforma de vaccinare COVID-19 nu se mai poate face ca înainte, la etapa anterioară, și el, ca medic de familie, nu mai are astfel certitudinea că pacienții săi se vor vaccina ca înainte împotriva COVID-19.

„În ceea ce privește grupele de vaccinare, am deja peste 100 de persoane și s-au și vacciant. Azi s-a reluat înregistrarea în program. De azi e mai grea programarea, pentru că a apărut o etapă intermediară - înregistrarea. Dacă până acum alegeam persoana, puteam să planific din cabinet ca aici la mine să fie vaccinat, acum a trebuit să fac strict înregistrare, pasul următor, programarea, nu știu cum se va face. (...)

Pentru medicii de la țară, a noastră, problema e deosebit de gravă, pentru că distanțele sunt foarte mari (pentu pacienți- n.red.). Și dacă soțul, soția, părintii veneau... Până acum o făceam grupat, acum nu mai am siguranța că odată ce i-am înregistrat se vor putea duce în același loc, la aceeași ora, toți, încât să se vaccineze toți.

Azi am putut inregistra inca 50 de persoane. Dar m-am oprit pentru că de fapt nu e o programare, ci e o înregistrare, și nu am cum să îi spun pacientului că să te duci la ora de... să vă vaccinați. Nu știu care este etapa după înregistrare. Nu mai fac înregistrări, că nu am garanția că se vor vaccina...”, a explicat medicul , luni seară, la „Legile puterii”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă