Legendele Universităţii Craiova i-au întâmpinat pe fani la baza de pregătire a echipei, cu prilejul aniversării a 73 de ani de existenţă a clubului

1 lună in urmă 30

O serie de evenimente au fost iniţiate de Universitatea Craiova cu prilejul aniversării a 73 de ani de existenţă. Ziua a început la cantonamentul echipei, din Lunca Jiului, unde fanii au fost invitaţi să vadă locul în care fotbaliştii Ştiinţei se pregătesc de multe decenii.

De la primele ore ale zilei de 5 septembrie, suporterii au descins în interiorul bazei de pregătire, atât pentru a vizita „casa alb-albaştrilor”, unde trofeele clubului au fost expuse şi au putut fi admirate şi imortalizate, dar au avut ocazia să se întreţină şi să se fotografieze cu glorii ale Universităţii Craiova, prezente la eveniment.

Gică Craioveanu, Sorin Cârţu, Nicolae Negrilă, Pavel Badea, Ion Velea şi alţi mari fotbalişti ai Ştiinţei au fost prezenţi pentru a celebra alături de suporteri ziua specială din istoria clubului.

Legendele Universităţii Craiova i-au întâmpinat pe fani la baza de pregătire a echipei, cu prilejul aniversării a 73 de ani de existenţă a clubului

Modernizată de municipalitate acum câţiva ani, după ce ajunsese într-o stare de degradare teribilă, complexul din Lunca Jiului beneficiază acum de cele mai moderne dotări pentru pregătire şi recuperare.

Baza Universităţii Craiova conţine două terenuri de antrenament cu iarbă naturală, sunt 17 camere pentru sportivi, vestiare, piscină, jacuzzi, cameră de crioterapie, saună, 3 terase exterioare, sală de conferinţă, sală de forţă, cameră de masaj, o sală de biliard, bucătărie şi sală de mese.

De la ora 18, jucătorii Universităţii Craiova îşi aşteaptă suporterii la hotelul Ana Hotels Sport din Poiana Braşov, unde Laurenţiu Reghecampf şi-a dus echipa pentru un stagiu de pregătire de 10 zile, care cuprinde şi două amicale, mâine, cu Metaloglobus şi cu KSE Tg. Secuiesc.

Ion Velea: „Ce bine era să avem şi noi condiţiile celor de acum!”

Unul dintre componenţii de bază ai Campioanei Unei Mari Iubiri, echipa care a pierdut titlul la mustaţă, în 1973, şi s-a încoronat campioană un an mai târziu, Ion Velea, a povestit că unul dintre secretele acelor performanţe au fost turneele peste hotare, iar condiţiile de pregătire de acasă nu se comparau nici pe departe cu cele de care beneficiază actualii componenţi ai echipei.

„Ne simţim bine în această zi aniversară, dar când ne uităm în jur era bine să fi avut şi noi condiţiile pe care le au cei de acum. Voi nu ştiţi, dar ce era înainte aici, vai şi amar! Dar ne antrenam, făceam cantonament aici, erau alte vremuri, alte condiţii. Performanţa pe care am făcut-o noi în 1973 şi 1974 vine în consecinţa unei perioade lungi a acelei generaţii. Între 1968 şi 1973 eram an de an în cantonament în străinătate, în RDG, în Iran, prima echipă românească prezentă într-un stagiu pe Coasta de Azur, la Cannes şi la Saint Tropez. Belle equipe de Roumanie, Universite de Craiova – erau un titlu atunci în Franţa.

Aceste turnee erau binevenite şi ne-au ajutat să câştigăm primul titlu din istoria clubului. E unicat în lume să pierzi un titlu la un gol, aşa cum am păţit noi în 1973, dar în anul următor am câştigat campionatul, primul din istoria Ştiinţei” a spus Ion Velea (73 de ani), fost component al Campioanei Unei Mari Iubiri şi fost arbitru de Liga 1.

„Trebuie să trăiesc 10 vieţi ca să dau înapoi ce mi-a dat mie Universitatea Craiova ca suporter. Istoria care ne-a făcut celebri în Europa trebuie consemnată, nu trebuie uitată şi trebuie repetată”  a spus Marcel Popescu.

Glorii ale Ştiinţei reeditează primul meci din istoria echipei

Main-eventul zilei aniversare îl reprezintă reeditarea primei partide din istoria Universităţii Craiova, de la ora 17.30, pe stadionul „Orăşenesc” din Filiaşi, unde la 5 septembrie 1948 s-a disputat partida CFR Filiaşi – UNSR Craiova, scor 6-3. Glorii ale Ştiinţei, cadre universitare care şi-au pus amprenta pe istoria clubului vor fi prezente cu această ocazie specială în localitatea aflată la 35 de km de Bănie.

Ziarul „Înainte” din Craiova, nota despre partida de la Filiaşi, de acum 73 de ani: „Pe terenul sportiv din Filiaşi, a avut loc duminică, 5 septembrie a.c. un match de foot-ball între studenţii craioveni şi echipa C.F.R din localitate. De la început matchul s’a desfăşurat sub dominaţia feroviară care s’au bucurat de o mai bună condiţie fizică şi pregătire technică.

Golurile au fost marcate de Rade (3), Merfu (1) şi Mihăilă (2 în propria-i poartă) pentru CFR Filiaşi; iar pentru studenţi au marcat Bădescu 2 şi Rădulescu. S’au remarcat în joc: Rada, Ruicu, Udrescu, Răcăşanu şi Tobă dela CFR Filiaşi, iar dela UNSR: Dumitrescu, Rădulescu, Carliş şi Ozon”. De-a lungul timpului, echipa-simbol a Olteniei a purtat denumirile: UNSR Craiova, CSU Craiova, Ştiinţa Craiova, CSO Craiova şi Universitatea Craiova.

 

 

The post Legendele Universităţii Craiova i-au întâmpinat pe fani la baza de pregătire a echipei, cu prilejul aniversării a 73 de ani de existenţă a clubului appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă