Legendarul Van Basten vrea să elimine regula offside-ului: "Sunt convins că fotbalul ar fi mai bun"

2 săptămâni in urmă 1

Liga 2: Metaloglobus - Rapid, duminică, 15:00, Digi Sport 1

Liga 2: U Cluj - Petrolul, duminică, ora 15:00, Digi Sport 2

Legendarul van Basten vrea să elimine regula offside-ului: "Sunt convins că fotbalul ar fi mai bun"

Marco van Basten, care a fost și director tehnic la FIFA, spune că o astfel de reformă ar face fotbalul mult mai spectaculos, iar timpul efectiv de joc va crește considerabil.

Olandezul a explicat și cum ar vedea fotbalul fără regula offside-ului. "A auzit toate criticile posibile, că ideea lui ar distruge fotbalul așa cum îl știm, că e ignorant, prost sau ambele, dar nu e niciuna", scrie Sky Sports, publicația care l-a intervievat.

"Însă sunt foarte curios în legătura cu regula offside-ului. Aș propune măcar o perioadă de probă, în care să se vadă că fotbalul este posibil și fără această regulă. Sunt convins că fotbalul ar fi mai bun fără.

Fotbalul e un sport fantastic, dar cred că trebuie să îl facem și mai bun, mai spectaculos, mai interesant, mai palpitant. Trebuie să lucrăm la asta.

Uitați-vă la cât timp se irosește cu repunerile de la margine, cu accidentările... oamenii nu vor să vadă asta. Trebuie să facem ceva. Oamenii vor acțiune. Sunt multe momente în care te uiți la nimic. Nu e bine pentru sport.

Echipele vor găsi o modalitate să joace fără această regulă. Dacă va fi eliminată linia offside-ului, atunci apărarea va coborî mai mult. Nu vor putea urca prea mult, pentru că fundașilor le va fi teamă că oponenții vor avansa prea mult. Dar dacă toți se vor retrage în propriul careu, portarul nu va mai putea vedea nimic, deci echipele își vor da seama că nu asta e o soluție.

Astfel, portarul își va dori ca toată apărarea lui să iasă, iar de aici va deveni totul mult mai interesant. Dacă atacanții reușesc să se plaseze în spatele fundașilor, atunci vor fi mult mai multe șanse de gol. Apărarea va fi mai dificilă", a spus Marco van Basten.

Marco van Basten, FIFA representative regarding technical developments speaks during a FIFA press conference concerning the Video Assistant Referee in Milan, Italy, 14 November 2016. For the first time the ·Video Assistant Referee· (VAR) will be used duri

Marco van Basten / Foto: Profimedia 3 Baloane de Aur a câștigat Van Basten (1988, 1989 și 1992), alături de două Ligi ale Campionilor cu AC Milan și multe alte trofee cu italienii și Ajax Amsterdam. Etichete: fifa , van basten , ofsaid , offside , regula
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă