Legendarul Rudi Voller, campion mondial cu Germania în 1990, atacă proiectul giganților din Europa: „Superliga este o crimă împotriva fotbalului!”

3 săptămâni in urmă 10

Directorul sportiv al lui Bayer Leverkusen, legendarul Rudi Voller, a recurs la cuvinte dure pentru a descrie impactul devastator pe care l-ar putea avea Superliga Europei.

Noua competiție a bogaților din fotbalul de elită a stârnit deja reacțiile critice ale mai multor personalități de marcă din sportul cu balonul rotund.

Directorul sportiv al lui Bayer Leverkusen și fostul câștigător al Cupei Mondiale din 1990, Rudi Voller, a numit înființarea unei Superligi a cluburilor bogate drept o „crimă împotriva fotbalului”.

Rudi Voller atacă proiectul Superligii și face trimitere directă către Liverpool: „E rușinos”

Douăsprezece cluburi de elită din Anglia, Spania și Italia au declanșat un adevărat tsunami în rândul comunității fotbalistice de pretutindeni, printre care, din fericire, nu se află și cluburi din Bundesliga și Ligue 1.

Cei de la Borussia Dortmund au lansat deja un comunicat prin care resping clar ideea unei competiții considerată oligarhică prin modalitatea ei de organizare, așa cum e Superliga Europei. Poziția campioanei Bayern München este în aceeași direcție.

Într-un interviu pentru nemții de la Sport BILD, legendarul Rudi Voller a înfierat planurile pentru organizarea unei astfel de competiții ca fiind revoltătoare. „O societate închisă este o crimă împotriva fotbalului”, a spus el.

Voller a ținut apoi să critice participarea campioanei Premier League, Liverpool, în planul de organizare a competiției Superliga Europei și a lăudat cluburile germane pentru că nu vor să ia parte la o astfel de competiție. El a declarat: „Pentru un club în care fanii cântă «You never walk alone (n.r. Nu vei merge niciodată singur)», este chiar rușinos. Faptul că Bayern Munchen și Borussia Dortmund nu participă arată că au coloană vertebrală”.

Real Madrid, Barcelona, ​​Atletico Madrid, Arsenal, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Inter Milano, AC Milan și Juventus Torino sunt cele douăsprezece cluburi fondatoare ale unei viitoare Superligi a granzilor Europei.

The post Legendarul Rudi Voller, campion mondial cu Germania în 1990, atacă proiectul giganților din Europa: „Superliga este o crimă împotriva fotbalului!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă