Legenda continuă și după 43 de ani! Gianluigi Buffon a spus până când ar mai putea apăra

1 lună in urmă 1

Cupa României: Universitatea Cluj - Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, miercuri, 17:30, Digi Sport 1

Cupa României: Petrolul - Astra, miercuri, 20:30, Digi Sport 1

Goalkeeper-ul lui Juve a indicat iunie 2023 ca termen maxim pentru finalul carierei sale, moment în care "Gigi" ar avea 45 de ani și jumătate.

Totuși, Buffon recunoaște că nu are o decizie clară în minte, iar retragerea s-ar putea produce și mai devreme. În acest sezon, veteranul dintre buturile lui Juventus a strâns 10 meciuri, titularul obișnuit fiind polonezul Wojciech Szczesny.

"Uite, sunt sincer, mi-am setat un termen maxim, până în iunie 2023. Acela ar fi maximul, mai mult de atât nu se poate, dar aș putea să mă opresc și peste patru luni", a spus Buffon, pentru The Guardian.

Campionul mondial din 2006 a vorbit și despre ceea ce se întâmpla în urmă cu un an, când a avut posibilitatea să vadă cum ar putea arăta viața după retragerea din cariera de fotbalist.

"Prima lună de lockdown a fost foarte frumoasă pentru mine. La început, pandemia mi-a permis să am timp pe care să mi-l dedic mie. E ceva ce nu mi s-a mai întâmplat în întreaga viață.

Am putut să stau toată ziua cu soția, cu copiii. Am reușit să mă dedic hobby-urilor mele, am putut să citesc, să fac lucrurile care îmi plac. A fost o perioadă frumoasă, la care nu mă gândeam vreodată, și am profitat de ea. Apoi a devenit dificil, mă gândeam din ce în ce mai mult la lucrurile prin care trec alți oameni", a mai spus Buffon.

Dintre cele 27 de sezoane ca profesionist ale lui Buffon, 20 au fost petrecute la Juventus, unde portarul a strâns 681 de meciuri și a câștigat numeroase trofee, precum 10 titluri în Serie A, cinci Cupe sau șapte Supercupe ale Italiei.

Buffon a mai apărat poarta celor de la Parma (1994-2001), alături de care a câștigat Cupa Italiei, în sezonul 1998/1999, dar și pe cea a lui PSG (2018/2019).

654 de meciuri a strâns Buffon în Serie A, fiind liderul all-time la acest capitol Etichete: italia , serie a , juventus , gianluigi buffon
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă