Legea Romexpo a trecut de Senat. USR: „PNL-PSD-UDMR au votat pentru un tun imobiliar de 500.000.000 de euro”

3 săptămâni in urmă 30

Senatorii PNL-PSD-UDMR au votat miercuri, 10 noiembrie, în plenul Senatului, proiectul de lege prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren de la Romexpo către Camera de Comerţ şi Industrie (CCIR), informează agenția News.ro. Într-o reacție pe pagina de Facebook a formațiunii, USR acuză un „tun imobiliar de 500.000.000 de euro” şi afirmă că că „terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone ale Bucureştiului, este oferit gratuit către o entitate privată, pentru dezvoltarea unui complex omobiliar”.

Proiectul de lege prin care statul român cedeză Camerei de Comerţ, gratuit, terenul de la Romexpo, a fost depus la Parlament în luna martie 2020, având 18 iniţiatori, foşti senatori şi deputaţi de la PMP şi a fost votat, miercuri, de plen, cu  81 voturi pentru, 38 contra şi 2 abţineri. Proiectul merge la vot final, la Camera Deputaţilor.

„PNL-PSD-UDMR au votat astăzi în Senat pentru un tun imobiliar de 500.000.000 de euro. Terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone ale Bucureștiului, este oferit GRATUIT către o entitate privată, urmând dezvoltarea unui complex imobiliar”, au reacționat senatorii USR, într-o postare pe pagina de Facebook a formațiunii.

Potrivit postării, USR a solicitat o „licitație publică conform Codului Administrativ, astfel încât proprietatea statului să fie valorificată. PNL-PSD-UDMR au respins”.

„Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României și nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat”, mai scriu cei de la USR.

În vară, Dan Barna, care era co-președinte USR, declara legea este un „Moș Crăciun imobiliar”. Claudiu Năsui, fostul ministru USR al economiei, a declarat pentru Libertatea că valoarea terenurilor de la Romexpo, pe care statul se pregătea să le cedeze gratuit Camerei de Comerț, poate ajunge la 500 de milioane de euro.

Foto: Shutterstock

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă