Legea Romexpo a trecut de Senat. USR acuză un cadou imobiliar de sute de milioane de euro

3 săptămâni in urmă 20

USR acuză că tunul imobiliar Romexpo a trecut de Senat. Foto/Athivă USR acuză că tunul imobiliar Romexpo a trecut de Senat. Foto/Athivă

Senatorii PNL-PSD-UDMR au votat, miercuri, în plenul Senatului, proiectul de lege prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren de la Romexpo către Camera de Comerţ şi Industrie (CCIR). 

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 14:08

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

USR acuză un tun imobiliar de 500.000.000 de euro, şi afirmă că că terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone ale Bucureştiului, este oferit gratuit către o entitate privată, pentru dezvoltarea unui complex imobiliar.

Proiectul de lege prin care statul român cedeză Camerei de Comerţ, gratuit, terenul de la Romexpo, a fost depus la Parlament în luna martie 2020, având 18 iniţiatori, foşti senatori şi deputaţi de la PMP şi a fost votat, miercuri, de plen, cu  81 voturi pentru, 38 contra şi 2 abţineri. 

Senatorii USR spun că proiectul a apărut pe ordinea de zi suplimentară a Senatului.

”Cadou de sute de milioane de euro din partea frăţiei PNL-PSD pentru dezvoltatorii imobiliari! PNL-PSD-UDMR au votat astăzi în Senat pentru un tun imobiliar de 500.000.000 de euro. Terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone al Bucureştiului, este oferit GRATUIT către o entitate privată, urmând dezvoltarea unui complex imobiliar”, spun senatorii USR. 

USR a solicitat o licitaţie publică conform Codului Administrativ, astfel încât proprietatea statului să fie valorificată. PNL-PSD-UDMR au respins.

”Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României şi nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat GRATUIT de stat”, mai spun cei de la USR. 

Proiectul merge la vot final, la Camera Deputaţilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă