Legea islamică Sharia, prioritatea noului guvern afgan. ”Regimul taliban nu are nicio problemă cu nimeni"

1 lună in urmă 28

Șeful suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a cerut marţi, 7 septembrie, autorităților de la kabul să vegheze la respectarea legii islamice Sharia, în primul său mesaj transmis după preluarea puterii de către islamişti.

"Îi asigur pe toţi concetăţenii noştri că guvernanţii vor munci din greu pentru a asigura respectarea regulilor islamice şi a shariei în ţară", a declarat acesta, într-un comunicat făcut public în engleză.

Liderul talibanilor, care nu a apărut în public de foarte mult timp şi care de altfel apare foarte rar în public, a mai adăugat că noul guvern de la Kabul va face astfel încât în ţară să se instaleze o "pace, prosperitate şi o dezvoltare durabile".

El îşi mai îndeamnă compatrioţii să nu plece din ţară, asigurând că regimul taliban "nu are nicio problemă cu nimeni", aceasta în condiţiile în care peste 120.000 de afgani s-au exilat în ultimele săptămâni de teama talibanilor.

Lungul său mesaj mai evocă şi "relaţii puternice şi sănătoase cu vecinii Afganistanului şi cu toate celelalte state", subliniind totodată că regimul său va lua "măsuri puternice şi eficace pentru protejarea drepturilor omului".


Liderul taliban subliniază şi importanţa dezvoltării educaţiei, care este potrivit lui "una din principalele necesităţi ale ţării", şi asigură că "toţi diplomaţii străini, ambasade, consulate, organizaţii, investitori nu vor avea nicio problemă" în Afganistan.

Hibatullah Akhundzada, numit în fruntea talibanilor în mai 2016, a fost până atunci necunoscut marelui public şi nu transmite mesaje decât foarte rar, în cursul unor sărbători islamice. La finele lui august, mişcarea sa a indicat că acesta se află la Kandahar şi că va apărea "în scurt timp în public".

Citeste si:

 ”Ticăloşilor, hotărâţi-vă ce vreţi”

 ”Mi-ar fi mai simplu să votaţi pentru menţinere”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă