Legea care prevede TVA de 5% pentru cărţi digitale şi presă online, adoptată

2 săptămâni in urmă 12

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, marţi, proiectul de lege care prevede reducerea cotei TVA la 5% la comercializarea cărţilor în format electronic, informează Agerpres. Legea va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

Proiectul legislativ care prevede extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA şi asupra comercializării cărţilor în format electronic, în scopul susţinerii lecturii a trecut cu 302 voturi „pentru” şi două abţineri. „Gata, am trecut legea cu 5% TVA la cărţi digitale şi presa online. 302 voturi pentru, 2 abțineri”, a scris deputatul USR Cătălin Teniţă, unul din iniţiatori, pe Facebook.

„Merge la promulgare și de la 1 ianuarie cărțile digitale, audiobookurile și abonamentele la presa digitală vor fi cu 11% mai ieftine. Inclusiv cele de pe Kindle, iBooks, Google + ziarele și publicațiile internaționale”, a adăugat deputatul USR.

„Cota redusă de 5% se aplică asupra asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, pe suport fizic şi/sau pe cale electronică, cu excepţia celor care au, în totalitate sau în mod predominant, un conţinut video sau un conţinut muzical audio şi a celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii”, prevede actul normativ.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă