Legea anti-avort din Polonia face prima victim─â

4 săptămâni in urmă 17

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 17:36

SURSĂ: Realitatea PLUS AUTOR: REALITATEA.NET

Medicii au știut că sunt șanse mici ca femeia să ducă sarcina la capăt, însă legea anti avort nu le-a permis să acționeze și să îi salveze viața femeii.

Fătul a murit, iar ulterior, femeia a făcut septicemie și s-a stins din viață.

Vestea acestui deces vine într-o perioadă extrem de delicată politic în Polonia. Recent, o inițiativă cetățească promovată de o organizație anti-avort susține impunerea de pedepse aspre pentru avort și a fost acceptată de președinta parlamentului.

Propunerea prevede pedepse între cinci și 25 de ani și, în unele situații, închisoare pe viață pentru avort. Mai mult, noua propunere elimină și excepțiile care există în acest moment în lege.

Femeia trimisese mesaje familiei și prietenilor în perioada în care a fost internată, în care le spunea că doctorii au decis să aștepte înainte să acționeze, de teama că ar putea fi inculpați în cazul în care încearcă să salveze viața femeii printr-un avort.

Spitalul a transmis, ulterior, că „singurul factor” pe care medicii l-au avut în vedere au fost siguranța mamei și fătului și că decizia de a nu întrerupe sarcina „este o altă problemă” – „în acest moment ar trebui accentuat doar că deciziile medicale s-au luat cu respectarea prevederilor legale și standardelor de conduită care sunt în vigoare în Polonia”.

Polonia a interzis de un an avortul la cerere, decizie ce a dus la proteste masive în întreaga țară. 

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â