Legătura secretă dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. S-a aflat acum de ce fugea la el acasă

1 lună in urmă 12

În volumul recent numit Nadia și Securitatea, Stejărel Olaru dezvăluie detalii scandaloase despre viața Nadiei Comăneci, în vremea când era antrenată de Bela Karolyi.

Legătura secretă dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu

Deși se știe despre bătăile pe care le-a încasat, acum ies la iveală detalii îngrozitoare despre viața sportivei, care era obligată să își mențină aceeași greutate pentru a performa la competiții.

Nadia Comăneci, dar și alte sportive, erau obligate să se înfometeze. Într-unul dintre documentele extrase din arhiva Securității este prezentată o discuție care a avut loc între Nadia Comăneci, Teodora Ungureanu și doi jurnaliști din București.

În această discuție, Nadia a spus că a fugit acasă la Benone Sinulescu și i-a povestit ce i s-a întâmplat.

Jurnaliști: Altceva vrei să-mi spui?

Nadia Comăneci: Da. Când am fost în Mexic, dl profesor ne ținea la regim. Eu eram singura care mă punea să stau să nu mănânc trei zile și din cauza asta mă îngraș așa într-o zi, într-o zi slăbesc.

– Și nu mâncai chiar nimic?

– Nimic, trei zile n-am mâncat.

– Și cum puteai să concurezi fără să mănânci?

– Atunci nu era în concurs. Dimineața aveam 45 kg. Am fost la masă, am mâncat dimineață, am mers prin oraș, am făcut cumpărături, m-am întors înapoi, am mers și la masa de prânz m-am cântărit. Aveam 45,300 kg. Teodora Ungureanu: Aia în Spania, când ți-a dat o palmă de era să dai cu capul de cântar?

Jurnaliști: Ți-a dat tare?

Nadia: Mi-a dat.

Teodora Ungureanu: Știu povestea. Ai fugit la Benone Sinulescu.

Nadia Comăneci a fugit la Benone Sinulescu

Nadia: Am fugit pentru că dl profesor a spus: Fii atentă că acum, când mergem în Mexic, trebuie să mănânci aer. Dar vezi că și aerul îngrașă! Eu am fugit, am mers pe jos întâi la gară, apoi nu știu cum am ajuns pe Calea Victoriei pe jos. Am mers la alimentară și am cumpărat cașcaval, că nu mai puteam de foame.

Jurnaliști: Și ai mâncat cașcaval? Campioana olimpică a mâncat cașcaval pe stradă? Și până la urmă ce-ai făcut?

Nadia: M-am dus la Benone, i-am spus și lui. – Am auzit că ai plâns în seara aia. – Da, pentru că de câte ori m-a chemat cineva „mare”, eu nu am spus nimic de dl profesor. (…)

„Săraca, într-un fel era speriată, că s-a săturat de Karolyi. (…) Karolyi i-a vorbit urât, că «vei mânca aer, dar numai o singură gură, că două te îngrașă». «Vreau la mama, vreau să plec la mama», îmi zicea”, i-a povestit Benone Sinulescu mamei Nadiei Comăneci. 

Dezvăluirile sunt îngrozitoare, potrivit relatărilor Rodicăi Dunea, și ea gimnastă în echipa națională a României.

„La Deva era lagăr de concentrare. În anumite zile eram lovite de ne curgea sângele din nas şiroaie. Foamea era veşnicul nostru duşman. Foamea ne-a pus mai mereu în situaţii extreme. Şi probabil că metodele prin care ne ţineau departe de mâncare ne-au făcut să disperăm”, își amintește Dunca.

The post Legătura secretă dintre Nadia Comăneci și Benone Sinulescu. S-a aflat acum de ce fugea la el acasă appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă