Le-a găsit secretul! Paul Scholes crede că Liverpool are același stil de a ataca precum cel al lui Sir Alex Ferguson, de pe vremea când Manchester United domina Premier League!

2 luni in urmă 78

Legenda lui Manchester United, Paul Scholes, laudă linia de atac a campioanei Liverpool, după startul excelent din acest sezon de Premier League, și o compară cu ofensiva lui Sir Alex Ferguson, din anii de la glorie ai „diavolilor”.

Fostul component al dream-team-ului de pe Old Trafford este de părere că secretul succesului echipei campioane este numărul mare de variante de atac de pe banca de rezerve a lui Jurgen Klopp.

Paul Scholes a găsit cheia succesului: atacul neamțului Jurgen Klopp seamănă cu formulelefolosite la Manchester United de legendarul Sir Alex Ferguson

În ciuda problemelor de efectiv cauzate de accidentările unor fotbaliști de bază, mai ales din zona compartimentului defensiv, Liverpool i-a spulberat pe cei de la Wolverhampton, cu 4-0, pe Anfield, duminică seara.

Ca de obicei, ofensiva cormoranilor și-a făcut treaba la superlativ, cu cei trei magicieni, Salah-Mane-Firmino, care au început toți ca titulari. Apoi, pe teren și-a făcut apariția și noul star al lui Klopp, Diogo Jota.

Paul Scholes susține că Sir Alex Ferguson avea o tactică similară, în care avea la dispoziție tot timpul 4 atacanți la echipă, pe vremea când Manchester United domina Premier League.

Fostul favorit al publicului de pe Old Trafford a identificat asemănările dintre linia de atac a celor de la Liverpool și formulele de echipă de la United, în care Paul Scholes a evoluat sub comanda lui Ferguson.

El a ținut să scoată în evidență faptul că managerului scoțian îi plăcea să aibă la dispoziție un surplus de talent în ofensivă, pentru a putea face diferența la nevoie, în loc să se bazeze doar pe unul sau doi atacanți pentru a își îndeplini obiectivele.

El a spus pentru cei de la Amazon Sports: „Când îi văd pe cei de la Liverpool, mă gândesc la zilele când jucam la Manchester, aveam mereu patru atacanți centrali.

Dacă doi dintre ei nu reușeau să facă nimic timp de o oră, erau mereu doi pe bancă pregătiți să intre și să facă diferența. Asta au construit ei aici. Ok, joacă într-un mod diferit, știu, cu cei trei în atac. Dar să îl ai pe Jota pe laterale îți dă un plus în atac.

Nu contează dacă Jota joacă și Firmino este pe bancă sau oricare dintre ceilalți, nu îți afectează jocul cu nimic. Dar trebuie să te întrebi: «Voi fi eu cel care va fi scos de pe teren?». Trebuie să dai totul pentru a fi sigur că nu te va schimba pe tine”, afirmă Scholes.

Îi vede favoriți pe „cormorani” să ia titlul din nou

Fostul internațional este de părere că Liverpool are șanse mari de a repeta performanța din sezonul trecut, aceea de a câștiga un nou titlu în Premier League.

 „Le-a luat mult timp celor de la Liverpool să aibă ceea ce au reușit anul trecut. Merită toate laudele, au fost fantastici, au meritat. A fost păcat pentru ei că nu au putut sărbători alături de fanii lor. Titlul ar fi fost sărbătorit săptămâni la rând, ar fi fost parade de tot felul. Și acum sunt din nou foarte bine poziționați pe drumul care duce către un nou trofeu de campioni ai Premier League”, a încheiat Scholes.

The post Le-a găsit secretul! Paul Scholes crede că Liverpool are același stil de a ataca precum cel al lui Sir Alex Ferguson, de pe vremea când Manchester United domina Premier League! appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă