Laurențiu Sârbu: „La Digi Sport am învățat cât de important este lucrul în echipă”

4 zile in urmă 18

  • WTA Madrid: Simona Halep - Elise Mertens, 14:00, Digi Sport 2

  • UCL: Manchester City - PSG, marți, 22:00, Digi Sport 1

În interviul de mai jos el ne povestește cum din familie a început pasiunea sa pentru sport, în special pentru fotbal. În acest timp a văzut că echipa și interacțiunea cu colegii contează foarte mult, mai ales într-o perioadă nesigură ca acum.

De cât timp ești în echipa Digi Sport și care crezi că este cel mai important lucru pe care l-ai învățat aici?

M-am alăturat echipei Digi Sport în urmă cu mai bine de 10 ani și consider că am luat una dintre cele mai inspirate decizii din punct de vedere profesional, având în vedere că vorbim despre cea mai importantă instituție de presă dedicată sportului. La Digi am învățat cât de important este lucrul în echipă, dar și modul în care interacționezi cu colegii. Consider că fac parte dintr-o echipă de profesioniști, cu multă experiență în domeniu și dedicați fenomenului sportiv.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru presă sportivă și lumea sportului, în general?

Provenind dintr-o familie în care sportul a reprezentat tot timpul un element important, cred că este vorba mai degrabă de o stare de fapt decât de o pasiune descoperită la un moment dat. Trecerea către presa sportivă a fost, în consecință, un pas normal. Se întâmpla în anul 1996, când am intrat pentru prima dată într-o redacție de profil.

E vreo diferență între activitatea ta înainte de pandemie și cea de acum?

Pot afirma că a existat o diferență în primele 3-4 luni de la declanșarea pandemiei de COVID-19 și declararea stării de urgență. A fost o perioadă destul de ciudată și totodată neobișnuită, în care toate competițiile sportive au fost suspendate și în care activitățile redacționale s-au desfășurat într-o formulă mai redusă de personal. Revenirea competițiilor a readus oarecum starea de normalitate, însă lipsa suporterilor pe stadioane (cel puțin deocamdată) și limitarea interacțiunii directe a jurnaliștilor cu personajele implicate în fenomenul sportiv și-au pus o anumită amprentă asupra activității de zi cu zi.

Care este sportul tău preferat? Ai vreun sportiv preferat?

Răspunsul natural este fotbalul. Urmăresc meciuri de la vârsta de 6 ani și am avut un părinte care m-a dus pe stadioane de la vârstă tânără, înainte de Revoluția din 1989, când ”23 August” (actuala Arena Națională) găzduia celebrele partide în cuplaj, cu 80.000 de spectatori în tribune. În ceea ce privește sportivul preferat, acesta este Ronaldo, dar nu fotbalistul portughez care activează în prezent la Juventus Torino, ci brazilianul Ronaldo, care a jucat între 1996 și 2008 pentru FC Barcelona, Inter Milano, Real Madrid și AC Milan.

De ce să urmărească telespectatorii Digi Sport?

Pentru că au toate motivele din lume. Digi Sport deține în portofoliu cele mai importante competiții sportive interne și externe, de la Liga Campionilor și Liga 1 la fotbal și până la turneele WTA în care joacă Simona Halep, la care adaugă printre altele handbal, baschet, Formula 1, Moto GP. O întreagă echipă de profesioniști – reporteri, moderatori, comentatori, analiști, manageri - este angrenată în proiectul Digi Sport, într-un efort susținut de a oferi telespectatorilor un produs de cea mai bună calitate.

Etichete: laurentiu sarbu , departament stiri digi sport
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă