Laurențiu Corbu, după prima eliminare din carieră: ”Centralul Chivulete nu a știut ce să dicteze, în primă fază. Nici nu știa unde a fost faultul”

6 zile in urmă 33

Prestația rușinoasă a brigăzii de arbitri care a oficiat la meciul Chindiei cu Rapid, 2-2 vineri seară, cu golul egalizator al oaspeților marcat dintr-un ofsaid de manual și două eliminări în tabăra gazdelor, decise extrem de ușor, este încă subiect fierbinte în fotbalul românesc.

După reacțiile dure ale președintelui de la Târgoviște, Marcel Ghergu, ale antrenorului Emil Săndoi sau ale internaționalului de tineret Marco Dulca, a venit rândul protagonistului primei faze controversate să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat vineri, într-o partidă care a adus aminte de vremurile de tristă amintire din fosta Diviziei A, când rezultatele erau stabilite dinainte de startul meciurilor.

Laurențiu Corbu: ”Joc de la 7 ani, deci de 20 de ani, și n-am primit niciodată un cartonaș roșu. Nici la juniori, nici la seniori”

Laurențiu Corbu (27 ani), a fost eliminat pentru prima dată în carieră, la o fază la care majoritatea specialiștilor au opinat că ar fi trebuit dictat fault în atac. ”Joc de la 7 ani, deci de 20 de ani, și n-am primit niciodată un cartonaș roșu. Nici la juniori, nici la seniori. Nu m-am așteptat ca acolo să se dicteze eliminare. A fost un contact aerian, când am «aterizat» am primit un cot în gât. Am încercat să îi iau mâna adversarului (n.r. – Albert Stahl). A fluierat domnul Chivulete, dar inițial nu a știut ce să dicteze. Nici nu știa unde a fost faultul. S-a dus să se consulte cu asistentul, apoi a revenit și m-a eliminat, a zis că am fost ultimul apărător. Pe imagini se observă cum la câțiva metri de mine este Tibi (n.r. – Căpușă)”, a explicat Corbu la televiziunea regională Columna TV.

Momentul a fost comentat și de fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu, la DigiSport: ”Arbitrul a scris în raport că l-a eliminat pe un jucător de la Chindia pentru comportament violent. Ăsta e atac violent? Scrie atac violent, e de râsul curcilor, nici la județ nu vezi așa ceva.”

”Trebuie să luptăm de două ori mai mult decât alții”

Corbu spune că echipa sa este o victimă a deciziilor arbitrilor și aduce în discuție câteva meciuri dintre ultimele disputate de Chindia pe teren propriu: ”Vedeți și dumneavoastră ce a fost cu FCSB, eliminare în startul meciului și penalty contra noastră în prelungiri. Apoi penalty tot repede, cu Craiova. Cu Rapid a văzut toată țara: două eliminări până la pauză și acel gol din ofsaid, de pe urma căruia am pierdut două puncte. Nu mă încălzește cu nimic dacă arbitrii vor fi suspendați. Eu o să stau pe bară, Tibi Căpușă la fel, punctele nu ni le mai dă nimeni înapoi. Ne simțim dezavantajați, trebuie să luptăm de două ori mai mult decât alții ca să obținem rezultate pozitive. Vă spun sincer că nici n-am putut să dorm după acest meci.”

Toți arbitrii de la Chindia – Rapid, delegați în cupele europene

Fluierașii care au oficiat vineri pe ”Ilie Oană” au primit delegări pe bandă rulantă la meciuri din cupele europene de la mijlocul acestei săptămâni.

Astfel, Sebastian Gheorghe și Mircea Grigoroiu vor fi asistenții lui Ovidiu Hațegan, la Inter – Șahtior, din grupele Ligii Campionilor. La același joc, al patrulea oficial a fost delegat Radu Petrescu, cel care s-a aflat într-o postură similară la Chindia – Rapid.

În sfârșit, centralul de la jocul Chindiei, Andrei Chivulete, va merge la Roma, rezervă la meciul italienilor cu Zorya Luhansk.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

The post Laurențiu Corbu, după prima eliminare din carieră: ”Centralul Chivulete nu a știut ce să dicteze, în primă fază. Nici nu știa unde a fost faultul” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă