Larisa Iordache, la întoarcerea de la Tokyo: ”Văzând finala, aş fi fost pe podium”

2 luni in urmă 17


Gimnasta Larisa Iordache a revenit vineri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde nu a putut concura în finala de la bârnă din cauza unei accidentări. Sportiva spune că dacă nu ar fi fost nevoită să se retragă din cauza problemelor de sănătate, cu siguranță ar fi adus o medalie pentru România, potrivit Agerpres.


"Văzând finala, aş fi fost pe podium dacă mi-aş fi făcut integralul excepţional, aşa cum ştiu eu. Măcar puţin mai bine decât în calificări. Şi acum cu siguranţă acum aveam o medalie de gât, eram super fericită. Dar cu toate astea sunt mândră de mine că am luat deciziile pe propria răspundere. Sunt destul de matură încât să încerc să gândesc cu mintea mea pentru a putea trece peste cât mai repede", a spus Larisa Iordache pe Aeroportul Henri Coandă.


Gimnasta în vârstă 25 de ani a mai declarat că a sperat până în ultima clipă că va putea concura în finala de la Tokyo, iar decizia de a renunța a fost foarte grea. Cu toate acestea, Larisa este conștientă că dacă ar fi intrat în concurs risca o accidentare mult mai gravă.


”Din câte am înţeles este destul de avansată problema la gleznă. Dar asta este, încercăm să remediem. Sunt bine momentan, sunt fericită că sunt acasă. (...) Dezamăgirea încă există, însă nu sunt supărată nici măcar o secundă pentru că am tras de mine. Din păcate nu mi-am fructificat şansa pe care mi-o doream atât de mult”, a mai declarat sportiva.


Aş fi riscat o accidentare mult mai mare. Aşa că prefer să fiu sănătoasă pentru a-mi fructifica momentele din viaţa mea de zi cu zi, cât şi în cariera mea de gimnastă.

Larisa Iordache:

”Sper ca tratamentele să funcţioneze la glezna mea şi să fie totul ok pentru că mă întoarce la antrenament cu forţe proaspete. Sper ca în Japonia, în toamnă, să fiu pe podiumul mondial şi să fiu mândră de mine, cât şi mama", a mai spus Larisa Iordache, care și-a pierdut recent mama.


Totodată, Larisa spune că s-a gândit la o posibilă participare la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, cea din 2024 de la Paris.


”Îmi doresc să iau totul pas cu pas, să trăiesc în prezent şi să fructific viitorul cât de bine pot", a adăugat Larisa Iordache.


Gimnasta s-a calificat în finala de la bârnă a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, însă nu a putut lupta pentru o medalie olimpică din cauza unor probleme la gleznă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă