Larisa Iordache, două medalii de aur și două de argint, la Campionatele Europene de gimnastică

2 luni in urmă 26


Sportiva română Larisa Iordache, 24 de ani, a câştigat patru medalii, două de aur și două de argint, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), notează Agerpres.


Larisa Iordache a cucerit, duminică, medalia de aur la sol cu 13,450. Sportiva noastră, care în calificări a avut cea mai mare notă la sol, 13,433, a fost urmată în finală de turcoaica Goksu Uctaş Şanli, 13,100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat israelianca Lihie Raz, cu 12,750.


Ultima la start în finala de la sol, Iordache a avut nevoie de contestație pentru a primi nota corectă. Nota finală a fost cu 4 zecimi mai mare decât punctajul afișat inițial, unul care o plasa pe româncă pe locul doi, în urma reprezentantei gazdelor, Goksu Uctas Sanli.


Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, a ocupat locul al cincilea, cu 12,600.


A fost a patra medalie pentru Larisa Iordache la CE 2020, după aurul la bârnă și argintul la sărituri și cu echipa.


În vârstă de 24 de ani, Larisa Iordache mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene.


În total, România a cucerit la Mersin cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă şi sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.


La junioare, România a dominat întrecerea, cucerind aur în toate probele (echipe, individual compus, pe aparate), 6 la număr, două medalii de argint, ambele obţinute de Maria Ceplinschi, la individual compus şi sol, şi una de bronz, câştigată de Andreea Preda, la bârnă.


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă