Lanțul american de fast-food Subway, dat în judecată, pe motiv că tonul folosit în sandviș este ”falsificat”

3 săptămâni in urmă 20

Câțiva clienți din SUA ai lanţului american de restaurante fast-food Subway au denunțat că în compoziția unuia dintre sandvișurile sale se folosește un amestec de îngrediente care imită tonul, dar care nu are nicio legătură cu acesta. Subway va trebui să explice acum unui tribunal din California amestecul din celebrul sandviș, relatează EFE, citată de Agerpres.

Compania a respins acuzația formulată, după ce s-au realizat „teste de laborator în care nu s-au găsit probe de ton în mostre” şi care încearcă acum să determine din ce este făcută această compoziţie.

Plângerea a fost depusă la un tribunal din California săptămâna trecută, dar a devenit publică după ce ziarul The Washington Post a preluat și publicat informaţia.

Știrea a avut un mare impact, în special pentru că este un lanț fast-food popular în SUA, iar restaurantele companiei sunt prezente în numeroase țări. După acuzații, un purtător de cuvânt al companiei a calificat acuzaţiile drept „neîntemeiate”.

„Pur şi simplu nu există adevăr în acuzaţiile prezentate tribunalului din California. Subway oferă ton 100 % gătit în restaurantele sale, pe care îl amestecă cu maioneză şi pe care îl foloseşte în sandvişuri gata preparate, ‘wraps’, şi în salatele de care se bucură clienţii noştri”, notează compania într-un comunicat.

Subway a precizat că aceste acuzaţii vor aduce grave prejudicii localurilor sale care oferă sandvişuri pe bază de ton precum şi micilor negustori care le comercializează.

Nu este prima oară când ingredientele folosite de Subway sunt puse sub semnul întrebării. În toamna anului trecut, Curtea Supremă din Irlanda a stabilit că nu poate fi considerată „pâine„, cea folosită în chifle, din cauza conţinutului ridicat de zahăr.

Foto: Shutterstock

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă