Lacrimile unei campioane: Organizatorii i-au "furat" medalia de aur! Urma săriturii a fost ștearsă înainte de a fi măsurată

1 săptămână in urmă 1

Liga 2: Petrolul - Metaloglobus, marți, 19:00, Digi Sport 1

UEFA Champions League: Atletico Madrid - Chelsea, marți, 22:00, Digi Sport 1

Maria Vicente a reuşit încă de la prima săritură o performanţă de circa 6,50 m, dar urma a fost ştearsă de oficialii de la groapa cu nisip, care au crezut că sportiva a depăşit pragul. Reluarea video a confirmat că atleta catalană, care câştigase vineri medalia de aur în proba de pentatlon, nu a călcat peste prag, iar Vicente a primit o săritură suplimentară, după ce oficialii şi-au recunoscut greşeala.

Galerie Foto

Maria Vicente a fost privată de medalia de aur la Campionatele Naţionale de atletism ale Spaniei, după o eroare a organizatorilor

Afectată de eroare, Vicente a ratat următoarea săritură, dar apoi a reuşit una de 6,24 m, care i-a adus şi medalia de bronz. Ultima săritură a ei a fost ratată, de 4,83 m. Medaliile de aur şi de argint au fost cucerite de Fatima Diame (6,51 m) şi de Tessy Ebosele (6,31 m).

"Nu există nicio explicaţie pentru ce s-a întâmplat. Arbitrul de prag a văzut că a fost o săritură validă şi nu înţeleg de ce oficialii ceilalţi au văzut o greşeală şi au şters urma. Am fost foarte emoţionată pentru am vrut să dau totul şi am pierdut din cauza asta. Mă aşteptam la mai mult de la aceste campionat", a declarat atleta Maria Vicente în faţa jurnaliştilor, potrivit Agerpres.

Preşedintele Federaţiei spaniole de atletism, Raul Chapado, le-a cerut scuze sportivei şi antrenorului ei Ramon Cid pentru eroare: "Este responsabilitatea noastră de a organiza cel mai bun campionat posibil, dar suntem toţi oameni şi facem greşeli. Va trebui să ne perfecţionăm şi să ne asigurăm că aşa ceva nu se va mai repeta".

Etichete: maria vicente , atletism spania , medalia de aur furata
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă