Lacrimi de fericire pentru Ion-Nelu, românul-erou din Nisa care dormea pe străzi, după ce a primit un apartament. "Este un om aparte"

1 săptămână in urmă 5

De Monica Palade.
Publicat: 13.10.2021, 13:37.
Actualizat: 13.10.2021, 13:37

Ion-Nelu Gioroiu nu a avut deloc o viață ușoară, dar nu a uitat că dincolo de greutăți trebuie să rămâi om. Iar românul le-a demonstrat asta francezilor.

Lacrimi de fericire pentru Ion, românul-erou din Nisa care dormea pe străzi, după ce a primit un apartament. "Este un om aparte"

Facebook

Bărbatul de 53 de ani, considerat erou în Nisa, orașul de pe Coasta de Azur, după ce și-a donat toți bănuții strânși pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza furtunii Alex, deşi trăia pe străzi şi nu avea nici măcar un loc de muncă, va avea un apartament doar al lui.

Și asta, după ce a reușit să impresioneze întreaga comunitate. După momentul în care și-a donat cei 150 de euro, Ion-Nelu, cunoscut în zonă ca Jojo, a sărit și în ajutorul unei mămici, după ce a prins un hoț care i-a furat telefonul.

Un om aparte cu suflet mare

Gesturile sale nu au rămas indiferente, iar comunitatea a vrut să îl răsplătească la rândul său. Mai întâi, primarul orașului Nisa i-a oferit un loc de muncă.

„Astăzi Jojo are o casă, un loc de muncă și un câine! Acest om fără adăpost cu o inimă mare nu mai doarme pe treptele Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Nisa. Se descurcă foarte bine și încă lucrează voluntar pentru noi. El este alături de noi aproape în fiecare zi”, a declarat pentru France 3, Tania Jakik, reprezentanta Solidaritatea 06, ONG-ul care i-a făcut cunoscută povestea.

Însă Jojo rămâne modest și discret, în ciuda faptului că este extrem de popular în oraș. „Este un om aparte”, spune Pour Pierre-Paul Leonelli, viceprimarul orașului Nisa, responsabil pentru curățenie. „La muncă, are un comportament exemplar. Își execută sarciniile cu eficiență în toate districtele din oraș”.

Impresionat de român

Chiar dacă Jojo nu mai doarme afară, după un astfel de parcurs atipic, el rămâne încă vulnerabil. "Este încă foarte fragil, așa că încercăm să-l protejăm pentru a evita dezamăgirile. Uneori oamenii l-au recunoscut și l-au deranjat, motiv pentru care am schimbat sectoarele de mai multe ori", a spus Pierre-Paul Leonelli.

După acest episod, Jojo și viceprimarul au rămas foarte apropiați. „În fiecare seară și în fiecare dimineață, îmi trimite un mesaj pe messenger ... Din punct de vedere uman, este frumos”, a mai spus Pierre-Paul Leonelli.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă