Laburiştii britanici i-au egalat în sondaje pe conservatorii premierului Boris Johnson pentru prima dată de la preluarea mandatului acestuia

5 luni in urmă 37

Opoziţia laburistă din Marea Britanie a crescut în sondaje şi a egalat Partidul Conservator al premierului Boris Johnson, pentru prima dată din 2019, când acesta a preluat mandatul, scrie Reuters.

Datele publicate de YouGov vineri seara arată că Laburiştii şi Conservatorii sunt la egalitate, cu 40% din intenţia de vot a britanicilor, potrivit unui sondaj realizat online pe 1,618 adulţi, la mijlocul lunii septembrie.

Un sondaj YouGov anterior, de pe 9 septembrie, arata că Partidul Conservator are un avans de 5 procente în faţa laburiştilor.

Este pentru prima dată din mai 2019 când YouGov, una dintre principalele case de sondare a opiniei publice din Marea Britanie, arată că Partidul Laburist i-a prins din urmă pe conservatori. Ultima dată se întâmpla chiar înainte ca Theresa May să demisioneze şi când Jeremy Corbin încă era liderul laburiştilor.

Un alt sondaj din august, al Opinium, arăta cele două partide la egalitate.

Popularitatea lui Boris Johnson a început să scadă din decembrie 2019, la doar câteva luni de la preluarea mandatului, în special pe seama modului în care Guvernul a gestionat criza sanitară.

Acelaşi sondaj a arătat că britanicii îl preferă pe Keir Starmer, noul lider al laburiştilor, în faţa lui Boris Johnson, cu un avans de 5 procente.

sursa foto: Facebook / Boris Johnson

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă