Laborator de prelucrare a canabisului, descoperit de DIICOT în Timiș. Patru indivizi, săltați de mascați și duși la audieri

6 zile in urmă 34


Procurorii DIICOT și polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au făcut mai multe percheziții în satele Vizma și Blajova, dar și la Timișoara, la traficanți de droguri. Anchetatorii au descins într-un laborator în care se prepara hașiș. Fabrica de droguri funcționa într-o casă din localitatea timișeană Blajova, la mai puțin de 50 de kilometri de Timișoara.


În urma verificărilor a reieșit că patru bărbați, în vârstă de 31, 46, 48 și 58 de ani, ar fi cultivat canabis, iar după recoltarea plantelor, ar fi folosit una dintre locații pentru prelucrarea acestora, în scopul obținerii de hașiș, în acest sens fiind folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și ulterior pentru transformarea acestora în turte de hașiș, potrivit Poliției Române.


„Pe raza județului Timiș, mai multe persoane au înființat și întreținut o cultură canabis și au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea hașișului. În acest scop, au fost folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și transformarea în turte. Canabisul și hașișul, obținut în această modalitate, au fost comercializate ulterior pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin”, a transmis DIICOT într-un comunicat de presă.


Ulterior, aceștia ar fi distribuit canabis și hașiș în județele Timiș și Caraș-Severin.


În urma perchezițiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) și un laborator de producere a rezinei de canabis (hașiș) și a uleiului de canabis prin metoda “Bubble Hash”.


De asemenea, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cantitățile de aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș (500 de grame), precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului (malaxor, site, filtre, presa).


Cei patru bărbați duși la audieri au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă