La un cabinet medical din Cluj pacienții sunt triați la geam. Medic: „Nu introducem 20 de pacienți o dată în cabinet”

1 săptămână in urmă 39

Oamenii se duc la geamul cabinetului situat într-un cartier din Cluj și așteaptă să fie văzuți de medicul de familie. În imaginile publicate, miercuri, de ziarul local Știri de Cluj se poate vedea cum medicul de familie vine la geam și le dă documentele celor care așteaptă și îi întreabă de ce afecțiuni suferă. Medicul cabinetului medical a spus într-un răspuns pentru sursa citată că nu poate să bage toți pacienții în cabient.

„Mai nou la medicul de familie se așteaptă ca la MCdonalds, la geam. Fiecare cu comanda și așteaptă  la geam”, se aude pe filmarea publicată de sursa citată.

„Pacientul vine la geam și în funcție de nevoie este trimis spre medicul care să îl consulte. Așa triem pacienții. Oamenii vin la geam și spun care este urgența lor. Nu introducem 20 de pacienți o dată în cabinet”, a spus medicul Florescu Richard Călin pentru Știri de Cluj.

Acesta a precizat că ar fi loc în interior pentru a primi pacienții, dar că s-a optat pentru trierea de la geam. 

Întrebat cum este respectată confidențialitatea bolii, dacă pacienții trebuie să spună la geam ce suferință au, acesta a închis telefonul.

Anterior a precizat că ar fi loc în interior pentru a primi pacienții, dar că s-a optat pentru trierea de la geam. Probabil că aceasta este o procedură adoptată încă din perioada pandemiei COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă