La un an de la izbucnirea pandemiei, Italia impune noi RESTRICȚII - inclusiv în Lombardia, focarul COVID-19 al Europei în primul val

1 lună in urmă 2

 Pixabay.comcoronavirus Foto: Pixabay.com

Italia aplică noi restricții în mai multe regiuni din cauza coronavirusului, la un an de la declanșarea pandemiei.

DUMINICĂ, 28 FEBRUARIE 2021, 00:42

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Ministerul italian al Sănătăţii a decis, sâmbătă, impunerea de restricţii suplimentare în 5 regiuni ale Peninsulei în contextul luptei împotriva răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2. Italia a ajuns, în ultimul an la un bilanț de aproape 3 milioane de infectări - 2.907.825, cu o medie de 18 mii de noi cazuri pe zi, și la 97.507 de decese.

Printre aceste regiuni se află și Lombardia, care anul trecut a fost, la începutul crizei sanitare, în primul val coronavirus, focarul de COVID al Europei.

În schimb, pentru prima dată, Sardinia trece în zona albă, în care marea majoritate a restricţiilor sunt ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială.

Regiunea a înregistrat timp de trei săptămâni la rând mai puţin de 50 de infecții la 100.000 de locuitori, principalul criteriu pentru trecerea în zona albă, în care restaurantele sunt deschise şi seara, iar sălile de cinema, de teatru, de fitness şi piscinele pot fi de asemenea redeschise.

Autorităţile din Sardinia au decis o relaxare prudentă, supravegheată, care să aibă loc luni. Modul în care se va face trecerea în zona albă va fi stabililt după o discuţie cu Ministerul Sănătăţii şi Institutul Superior de Sănătate (ISS) .

Tot de luni, 1 martie, Lombardia, Piemont şi Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie, în care barurile, restaurantele şi muzeele se închid.

Două regiuni, Basilicata şi Molise, devin zone roşii, în care totul este închis, mai puţin magazinele cu produse de primă necesitate (alimente, farmacii), şi unde deplasările sunt permise doar din motive profesionale şi de sănătate.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă