La ultima vizită a Macedoniei în România, naționala s-au chinuit să câştige, la Craiova. Cu o noapte îniainte jucătorii au petrecut la un club de striptease

2 săptămâni in urmă 3

Ultima vizită a Macedoniei (care nu se numea atunci „de Nord”) în România a fost acum 17 ani, în toamna lui 2004, şi meciul s-a disputat la Craiova, pe vechiul „Ion Oblemenco”. Era vorba de preliminariile pentru Mondialul din 2006, iar România încă avea o generaţie destul de valoroasă, selecţioner fiind Anghel Iordănescu.

În faţa a 20.000 de spectatori, tricolorii s-au impus atunci cu 2-1, datorită unui gol marcat din lovitură liberă, pe final, de Adi Mutu, după ce Pancu deschisese scorul, iar oaspeţii egalaseră în minutul 75.  Formula aliniată de tricolori atunci a fost: Lobonț – Stoican, Iencsi, F.Moldovan, Raț – Fl.Petre, Pancu (62 Marica), Șoavă, N.Dică (78 Neaga) – Dănciulescu (46 Cernat), Mutu.

La ultima vizită a Macedoniei în România, național s-au chinuit să câştige, la Craiova

Atunci s-a petrecut celebrul scandal „Flora”, cu Mutu, Neaga şi Lobonţ fugind din hotelul unde era cantonată naţională, pentru a merge noaptea la un club de striptease din oraş, intitulat „Flora”.

Dacă toţi jucătorii României care au evoluat atunci şi-au pus ghetele în cui, macedoneanul Goran Pandev, care atunci avea 21 de ani, este încă în activitate şi chiar joacă la un nivel înalt, în Serie A, la Genoa.

Naţionala se întoarcea aşadar în 2004 la Craiova, pentru un alt meci cu o naţională ex-iugoslavă, după ce, cu un an în urmă, câştigase pe vechiul „Ion Oblemenco” meciul cu Bosnia, din preliminariile Euro 2004, scor 2-0. La antrenamentul oficial dinaintea parrtidei România – Bosnia au asistat nu mai puţin de 15.000 de spectatori, oltenii ducând dorul naţionalei, care nu mai jucase de 18 ani în Bănie.

Meciul de „tineret” s-a jucat la Caracal

Pe vremea ultimelor dueluri dintre naţionalele României şi Macedoniei, naţionalele de tineret se întâlneau cu o zi înainte de selecţionatele de seniori, iar atunci duelul la under 21 s-a desfăşurat pe stadionul „Parc” din Caracal, tricolorii câştigând cu 5-1, goluri:  Mitea (3), Cociş şi Burdujan. În naţionala U21, antrenată de regretatul Nae Manea, jucau atunci: Pleşan, Tamaş, Moţi, Goian, Bănel Nicoliţă, Mitea şi  cei doi Cristea, Adrian şi Andrei.

 

 

 

The post La ultima vizită a Macedoniei în România, naționala s-au chinuit să câştige, la Craiova. Cu o noapte îniainte jucătorii au petrecut la un club de striptease appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă