La Spitalul Județean Brăila au fost lărgite în sfârșit uşile de la ATI COVID, care erau mai înguste decât paturile

1 săptămână in urmă 10

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a anunțat marți că a fost rezolvată problema semnalată la finalul anului trecut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, care reclama faptul că uşile saloanelor de la Secţia de Terapie Intensivă COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile în care se află pacienţii, transmite Agerpres.

„Am rezolvat problema uşilor de la Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean, care erau mai înguste decât paturile. Au fost efectuate lucrări de mărire a celor şapte uşi de acces în saloane. Dacă ştiam de această problemă, o rezolvam mult mai din timp. Lucrările au început pe 8 decembrie, când secţia funcţiona la capacitate redusă, iar pe durata lor pacienţii internaţi în Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au fost mutaţi provizoriu într-un spaţiu amenajat la parterul instituţiei”, a declarat Francisk Chiriac.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a semnalat în luna noiembrie 2021 probleme la Secţia de Terapie Intensivă COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde a constatat că uşile saloanelor sunt cu 10 centimetri mai înguste decât paturile în care se află pacienţii, potrivit informaţiilor făcute publice de prefectul Florin-Sergiu Dobrescu.

S-a ajuns în această situaţie deoarece, din lipsă de spaţii adecvate, s-a decis ca secţia de Terapie Intensivă COVID adulţi să funcţioneze în secţia nou-înfiinţată de Terapie Intensivă pentru copii a spitalului județean, care era prevăzută cu uşi de acces cu 10 centimetri mai mici decât cele pentru adulţi

„Tot planul acestei clădiri a fost făcut pentru secţie ATI copii. Diferenţa este de 10 centimetri faţă de uşile de acces în ATI adulţi. Acum sunt acolo paturi de ATI adulţi, care sunt puţin mai late decât paturile ATI de copii. Ele au intrat goale acolo, un pic înclinate, ca să încapă pe uşi. Dar secţia ATI COVID adulţi de aici a fost dată în folosinţă cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică şi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care abia acum a semnalat că ar fi o problemă cu uşile. În momentul în care au început controalele după tragedia de la Spitalul Constanţa şi s-a luat decizia ca ISU să facă controale să monitorizeze nivelul de oxigen din camerele respective, cei de la ISU au început să măsoare şi uşile şi au ajuns la concluzia că paturile sunt mai late decât uşile şi trebuie găsită o soluţie”, declara Chiriac. (sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă