La o rată de infectare de 2,99 la mie, în municipiul Sibiu nu sunt impuse măsuri suplimentare pentru a nu fi contestate în instanță / Director DSP: Am fost atenționați de Raed Arafat să respectăm legislația

4 luni in urmă 20

Municipiul Sibiu se află la o rată de infectare Covid de 2,99. Cu un plus de 0,01, Sibiul intră în scenariul roșu, iar purtarea măștii devine obligatorie în toate spațiile închise sau deschise, se închid teatrele și restaurantele, iar școala se face exclusiv online. Măsuri care puteau preveni creșterea numărului de cazuri, precum obligativitatea purtării măștii, nu pot fi luate decât după ce se intră în scenariul roșu, pentru că vor fi contestate în instanță, scrie Turnul Sfatului, care citează autoritățile sibiene.

Prefectul Mircea Crețu spune că instituția pe care o conduce, la fel și Comitetul pentru Situații de Urgență, e dispusă să ia măsurile solicitate de specialiști.

Ați văzut că întotdeauna am încercat să nu luăm măsuri peste cele care sunt impuse prin legislația în vigoare, iar de obicei nu pot eu ca prefect sau Comitetul Județean să venim cu altceva decât au propus cei care sunt specialiști în domeniu. Sigur, acum, ați văzut foarte bine și cred că vedem cu toții, atunci când mergem pe stradă că sunt unii care respectă întru totul, unii chiar mai mult și purtăm mască oriunde ne aflăm, și sunt alții care nu fac acest lucru, ba câteodată au și o atitudine care nu se justifică. Deci, pe scurt, așteptăm măsurile stabilite de specialiști și aceste măsuri le vom lua de îndată. Sigur, suntem la 2,99, suntem foarte aproape de aceste măsuri, dacă mâine vom avea peste 3, vom lua măsurile care se impun”, a spus prefectul.

Dr. Adela Morar, director executiv adjunct al DSP Sibiu, spune că a existat o atenționare din partea secretarului de stat Raed Arafat, conform căreia nu trebuie să se ia decizii, decât strict în conformitate cu prevederile legale.

După cum am fost atenționați și în videoconferința susținută de domnul secretar de stat Raed Arafat, trebuie să fim foarte atenți la datele referitoare la incidență și atunci când se îndeplinește o anumită valoare să luăm de îndată unele măsuri. Ne-a atenționat că au existat trimiteri în instanță din momentul în care măsurile nu au fost exact cu cele prevăzute în hotărârea de guvern. Analiza incidenței se face de noi zilnic și zilnic facem această analiză și de îndată când va ajunge 3 la nivelul județului Sibiu vom comunica asta și se vor lua aceste măsuri mai drastice”, a explicat directorul adjunct al DSP Sibiu.

Citește integral în Turnul Sfatului

sursa foto: PNL

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă