La coadă pentru o șansă la viață - situație CRITICĂ la Spitalul din Craiova. 8 pacienți Covid așteaptă să se elibereze un loc la ATI

4 săptămâni in urmă 1

Situație critică la secția ATI a Spitalului Județean CraiovaSituație critică la secția ATI a Spitalului Județean Craiova

Situația se menține critică în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Craiova. Pacienții în stare gravă așteaptă disperați să se elibereze un loc la ATI. Managerul unității medicale a spus că singura soluție este reducerea numărului paturilor pentru copii. 

MIERCURI, 24 MARTIE 2021, 11:21

SURSĂ: Realitatea Plus

AUTOR: Irina Chirtoc

Managerul Spitalului, Laurențiu Ivanovici, a dat asigurări, într-o intervenție la Realitatea Plus, că, până la eliberarea unui loc la ATI, pacienții beneficiază de îngrijiri medicale.

”Sunt 8 pacienți în așteptare pentru un loc în sectorul ATI pentru Covid. 

În ultimele două săptămâni, ne-am confruntat cu această situație. În fiecare din aceste zile am avut un număr mai mare de pacienți care necesitau internarea la ATI. 

Măsurile pe care le-am dispus au fost acelea de a reorganiza sectorul anti-Covid. Creștem cu cinci numărul de paturi prin scăderea numărului de paturi pentru copii în acest sector. De-a lungul pandemiei am avut doar trei copii, vor rămâne doar două pentru ei. Încă două paturi suplimentare vor fi organizate în această perioadă. 

Ne preocupă în permanență aceste aspecte. Ce este important de transmis este că pacienții care așteaptă un loc în ATI primesc îngrijiri medicale în acest sector în care izolăm pacienții. 
Nu este vorba despre a neglija pacienții. Se pune problema susținerii cu oxigen a acestor paturi, instalația de oxigen a spitalului este veche de 50 de ani, nu poate susține mai mult de cinci locuri”, a declarat managerul spitalului. 

Date la zi despre evoluția COVID-19 sunt disponibile pe pagina special dedicată Coronavirus România

Citește și: ”Situație critică în secțiile ATI. Bolnavii COVID se sufocă lângă paturile cu oxigen ocupate”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă